Fények, dalok és kürtőskalács

2019.12.05. 20:19

Ajkán is megnyitotta kapuit az adventi vásár

Több mint 10 éves hagyományt követve – az önkormányzat szervezésében – az Agóra téren idén is megnyílt a karácsonyi vásár, mellyel egy időben felgyulladtak az ünnepi fények. A meghitt hangulatról a karácsonyi dallamok mellett a kürtőskalács térre szökő illata, a látványos jászol és az árusok portékái gondoskodnak.

Borsos Renáta

Karácsonyi dalokat adtak elő a nyugdíjasok Fotó: Györkös József

Fotó: Györkös József

A karácsonyi várakozás kicsiknek, nagyoknak, szülőknek, nagyszülőknek egyaránt örömteli időszak. A szeretet ünnepéhez közeledve a vásári forgatagban Horváth József alpolgármester osztotta meg az adventhez kapcsolódó gondolatait. Bemutatta a téren elhelyezett, Jézus születéstörténetét ábrázoló jászolt, és elmondta: a karácsonyi készülődés jegyében számos program várja a látogatókat. A tér közelében hamarosan a városrészek közösségei 8 feldíszített karácsonyfát állítanak ki. A legszebbet szavazás útján választják ki. A lelki ráhangolódást a szombatok alkalmával istentiszteletetek­kel egybekötött adventi gyer­tyagyújtások teszik teljessé, és rengeteg ünnepváró eseményt is tartanak a művelődési központban. A zeneszeretők emellett a Jézus Szíve-plébániatemplomban hangversenyeken készülhetnek lelkiekben a karácsonyra.

Karácsonyi dalokat adtak elő a nyugdíjasok Fotó: Györkös József

Az alpolgármester hozzátette, az adventi vásárban 12 kiállított faház árusai várják a látogatókat. Az oda érkezők kóstolhatnak forralt bort, finomabbnál finomabb ételeket, és ajándéktárgyakkal lephetik meg szeretteiket. A karácsonyi hangulatban Horváth József alpolgármester végül mindenkinek kellemes vásári időtöltést, ünnepi készülődést és boldog ünnepeket kívánt.

A megnyitó alkalmával a Lila Akác Nyugdíjas Klub tagjai énekeltek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában