top 10

2019.12.24. 07:00

Tündérszép lányok, háborús hangulat a Bakonyban és mentős szívatás érdekelte legjobban olvasóinkat májusban

Közeledik az év vége, a számvetések időszaka, ezért a veol helyi szerkesztősége is készített egy összegzést arról, mely témák érdekelték a legjobban olvasóinkat, melyek voltak azok a cikkeink, amelyek a legnagyobb visszhangot váltották ki.

veol.hu

Szívbe markoló tragédiák, krimibe illő történetek és örömteli események egyaránt jellemezték 2019 ötödik hónapját Veszprém megyében, természetes, hogy a sok-sok hír közül ezek érdekelték olvasóinkat a legjobban.

A második félidőben nyújtott ellenállhatatlan játékával egyszerűen kiütötte a címvédő MOL-Pick Szegedet a Telekom Veszprém, és tizenegy gólos előnyről várhatja a vasárnapi visszavágót.

Személyi szabadság megsértése miatt indult büntetőeljárás egy 51 éves férfi ellen, a Tapolcai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát. Idén, január 30-án egy tapolcai férfi a lakásaikhoz tartozó közös udvaron támadt rá szomszédjára és több, mint két órán át bezárva tartotta.

Az ajkai rendőrök szabálysértési őrizetbe vették azt a nemesgulácsi férfit, akinek valótlan bejelentése kapcsán a mentőszolgálat munkatársai szükségtelenül vonultak a helyszínre.

Egész júniusban nemzetközi gyakorlatok, éleslövészetek színesítték a már odáig sem éppen nyugodt lőtéri hangulatot az MH Bakony Harckiképző Központ gyakorlóterén.

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Vádat emelt a Veszprém Megyei Főügyészség több ember, részben tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés miatt azzal a 40 éves férfival szemben, aki 2018. szeptember 27-én este, a Várpalota melletti szőlőhegyben egy édesanya és kétéves gyermeke életét oltotta ki.

Munkahelyéről tűnt el az 54 éves ajkai lakos. A bejelentést követően a rendőrök megkezdték az eltűnt személy felkutatását, majd három órával később Takács Krisztián rendőr zászlós Ajkán, az egyik szökőkútnál épségben megtalálta őt.

A legmélyebb szegénységből, a teljes elhanyagoltságból kitörve azonban ma boldog és kiegyensúlyozott életet él Anita. A gyermekvédelemben dolgozik azért, hogy mások ne járjanak hozzá hasonlóan.

Véget ért első Tündérszépek versenyünk, melyen olvasóink és neves zsűri segítségével kerestük meg 13 megye legszebb hölgyeit. Olvasóink értékelése alapján a közönségdíjat és az ezzel járó 100 ezer forintos utazást a kilenc évig versenyszerűen jazzbalettező veszprémi Jámbor Laura nyerte.

Jámbor Laura a közöségdíjas
Fotó: Pesthy Márton/Napló

A korábbi évekhez hasonlóan, idén is megjelentek oldalunkon Veszprém megye végzős diákjai.

Május első hétvégéje nem sok jót hozott az időjárás terén, még havazott is több településen. Megjelentek a hópelyhek a nyugat-dunántúli Kendig-csúcson, 0 fokig hűlt a levegő a 726 méter magas hegyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában