Itt lakik a Télapó?

2019.12.18. 07:00

Idén is kigyúltak a pápadereskei Mikulás-ház fényei

Több ezer fényesen világító izzó és karácsonyi díszek sokasága jelzi egy pápadereskei családi háznál, hogy a Mikulásnak akár itt is lehetne a támaszpontja.

Polgár Tibor

Fotó: Polgár Tibor/Napló

Egyesek szerint a Mikulás Lappföldön lakik, másoknak meggyőződése, hogy az Északi-sarkon, míg néhány eretnek a Déli-sarkra pozicionálja a Télapó otthonát. Ám a Pados Erikáék ünnepi fényekbe öltöztetett otthonát megcsodálók joggal gondolhatják, hogy a Mikulásnak bizony Pápadereskén van a háza. A helyszínen úgy tűnhet, ha valamilyen földi jelenség észlelhető a Holdról, akkor ez a Mikulás-kuckó biztosan. Ráadásul mindez nem öncélú hivalkodás, ugyanis a tulajdonosokat az a cél vezérli, hogy minél többeknek örömet szerezzenek.

Karácsony környékén sokan felkeresik a pápadereskei Mikulás-házat
Fotó: Polgár Tibor/Napló

Erikáék ingatlanát december elejétől többek között nagy méretű Télapó-figurák, hóemberek, világító fenyőfák, betlehem és rénszarvas szán varázsolja különlegessé, miközben a lakóház, az udvar és a kerítés ragyogó díszekkel, égősorokkal pompázik. A pápadereskei Mikulás-ház egyik legnépszerűbb eleme egy két méter magas, az Egyesült Államokból beszerzett Télapó, ami tapsra zenél és táncol. Pados Erikától megtudtuk, a velük szemben lakó két és fél éves kislány naponta megénekelteti a táncoló Mikulást, édesanyját pedig arra kérte, otthon tegyen egy széket az ablakhoz, hogy mindig megnézhesse, itt van-e még a zenélő Télapó.

– Célunk, hogy örömet szerezzünk, főleg a gyerekeknek, ez a mi karácsonyi ajándékunk az embereknek. Mindenkinek nagyon tetszik a karácsonyi fényárban tündöklő házunk, és persze számunkra is felettébb jó érzés, amikor a kisgyerekek megállnak például az egyik nagy Télapó előtt, és elénekelnek egy ünnepi dalt – fogalmazott a pápadereskei Mikulás-ház asszonya.

Fotó: Polgár Tibor/Napló

Erika több mint 20 esztendeje, a lánya születésekor kapta az első ünnepi díszt, amit el is helyezett az ablakban. Ezután, ahogyan a pénztárcájuk engedte, évről évre újabb darabokkal bővült a varázslatos kollekció. A legújabb szerzeményeik azok a fényfüzérek, melyek egy patakot és egy szökőkutat formálnak, imitálnak az udvaron. A következő évben szeretnének egy háromdimenziós Mikulás-kivetítőt beszerezni és üzembe helyezni, azonban a különféle díszek zsúfoltsága miatt a helyhiány fejtörést okozhat – de ez legyen Erikáék legnagyobb gondja!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában