Samu első karácsonya

2019.12.03. 16:00

Lovas tematika a pápai Kékfestő Múzeum adventi rendezvényén

Változatos ünnepváró programokat, többek között kézműves foglalkozásokat, mesesarkot és színpadi műsort kínálnak a Kékfestő Múzeum adventi családi rendezvényén.

Laskovics Márió

A Kékfestő Múzeum tavalyi adventi rendezvényén is népszerűek voltak a kézműves foglalkozások

Fotó: Laskovics Márió/Napló

Decemberi programjait ismertette a Kékfestő Múzeum sajtótájékoztatón hétfőn. Nagy-L. István igazgató közölte, immár ötödik alkalommal tartják meg a Kék advent elnevezésű családi rendezvényt, kifejezetten a gyerekek számára. Céljuk, hogy a múzeumban is megéljék az advent szellemiségét, az ünnepvárás hangulatának megidézésével.

Az idei, december 8-án, vasárnap 15-19 óráig tartó esemény központjában a ló áll, hiszen tavaly nyitották meg a felújított, Samu és a többi ló című állandó kiállítást. A hátsó udvari színpadon (jó idő esetén) 15.30-kor az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola ad karácsonyi műsort, 16 órakor a Megafon Zenei Egyesület szintén énekes karácsonyi műsorral lép fel. 18 órakor a Szó és Kép Színpad Manók és a mikulásvárás című előadását tekinthetik meg az érdeklődők, majd a Mikulás is megérkezik 18.30 körül. A gasztronómiai kínálatban zsíros kenyér, forró tea és forralt bor szerepel.

Vonnák Andrea múzeumpedagógus hozzátette, az ingyenes rendezvényen kézműves foglalkozásokkal is várják a kicsiket és nagyobbakat, a múzeum és a Szarvaskör Egyesület szervezésében. A családok játékos nyomozáson vehetnek részt, illetve a szabadulószoba is díjmentesen áll rendelkezésre előzetes bejelentkezés alapján.

A Kékfestő Múzeum tavalyi adventi rendezvényén is népszerűek voltak a kézműves foglalkozások
Fotó: Laskovics Márió/Napló

A mesesarokban a Samu első karácsonya a Kékfestőben című mese alapján minikiállítást láthatnak a résztvevők, hallhatnak a lovak háziasításáról, szerepéről, valamint ló alakú karácsonyfadíszt készíthetnek. Az óvodás és iskolás csoportoknak szánt adventi foglalkozást december 9. és 20. között igényelhetik az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában