kert

2020.01.14. 16:00

Nézzük át a fűnyírót még a hideg időben

Ugyan téli pihenőn vannak még a fűnyírók, azonban nem árt időben gondolni rá, hogy azokat néhány hónapon belül újra üzembe kell helyezni. Szerencsés, ha az esetleges működési problémát időben orvosoljuk.

Tóth B. Zsuzsa

A gondos tárolás és üzemeltetés évekkel növeli meg a kerti gépek élettartamát

Forrás: pixabay.com

Remélhetőleg amikor befejeztük az őszi munkát a gépekkel, leengedtük belőlük az üzemanyagot teljesen, kijárattuk azt a motorból. A tél folyamán már többször beindítottuk pár percre, mert amióta nem ólmozott benzint használunk, hanem adalékanyagosat, erre is figyelni kell. Ha az adalékanyag hosszú időn át marad a gépben, gyantaszerű sűrű massza lesz belőle.

Kolontári Gyula kereskedő ajánlja, hogy még a tavasz kezdete előtt készítsük fel a fűnyírót, ha kell kérjük ehhez szakember segítségét
Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Nyár elején gyakori probléma, hogy a benzin belegyantásodik a gépbe a fél év alatt, amíg nem használták. Nehéz tisztítani, ultrahangos mosóval lehet csak, szervizben. Tavaszi használat előtt tehát praktikus egy szervizzel üzembe helyeztetni a gépet. Ott a késeket is megélezik, ha kell, vagy cserélik. Ellenőrzik az ékszíjakat, az olajat és a levegőszűrőt. Utóbbiakra figyeljünk szezon közben is, olajat nagyjából húsz üzemóránként ajánlott cserélni. Óhatatlanul is beszívja a levegőszűrőn át a port a motor, így az olajból csiszoló massza lesz.

Szezon közben túl sok a szerelni való a műhelyekben, amit lehet, végeztessünk hát el tavaszig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában