Együtt töltötték a napot és a hurkát, kolbászt

2020.02.09. 07:00

Jótékonysági malacpartit tartottak Mezőlakon

Civil kezdeményezésre immár második éve jótékonykodtak közösségi disznóvágással és falatozással a helyi óvoda eszközparkjának fejlesztéséért.

Laskovics Márió

Fotó: Laskovics Márió/Napló

Matriás Malac Party címmel jótékonysági disznóölést szerveztek szombaton a Matriás eszpresszó udvarán. A nap folyamán két sertést dolgoztak fel, melyeket Neumann Balázs, Neumann Géza és Neumann Noémi ajánlottak fel. Ottjártunkkor az üstökben húsleves, csülökpörkölt és toros káposzta rotyogott, valamint készült hurka, kolbász és pecsenye. Az önkormányzat által támogatott rendezvény bevételét az óvoda készségfejlesztő játékok vásárlására fordítja majd.

Nagy Gábor polgármester, Popovicsné Gyenge Judit óvodavezető, Neumann Géza és Balázs szervezők a jótékonysági disznóvágáson. A kondérokban húsleves, csülökpörkölt és toros káposzta főtt Fotó: Laskovics Márió/Napló

Nagy Gábor polgármester a Naplónak nyilatkozva felidézte, tavaly év elején fogalmazódott meg először a településen, hogy tartsanak egy olyan közösségi disznóvágást, amiben egyszerre van jelen a szórakozás, a hagyomány, illetve a jótékonykodás.

– A disznóvágás ötletadói a Neumann testvérek voltak, akik maguk is foglalkoznak állatokkal. Ők ajánlották fel a sertéseket és a helyszínt. Az önkormányzat pedig minden ilyen remek kezdeményezést szívesen fogad és minden lehetséges módon támogat, hiszen komoly közösségépítő ereje van ezen rendezvényeknek. Nagyon sokan jöttek tavaly is, és a kiárusított finomságokból összegyűlt 250 ezer forintot az óvoda készségfejlesztő játékok vásárlására fordította. A remek időjárásnak köszönhetően, idén is sikeres volt a program, elfogytak a finom ételek, ismét 250 ezer forint körüli összeg gyűlt össze – tájékoztatott a faluvezető.

A Matriás Malac Partyn nem maradhatott el a hurka- és kolbásztöltés sem. Jobbról a második Neumann Géza szervező Fotó: Laskovics Márió/Napló

Popovicsné Gyenge Judit óvodavezető kérdésünkre elmesélte, 2019-ben benti és kinti készségfejlesztő eszközöket egyaránt vásároltak a Tengelic Természetvédő Óvodába, úgy mint homokozó játékokat, babakonyhát, időjárás-megfigyelőt. Mivel a negyvenhatból több készségzavaros gyermek is cseperedik náluk, akiket külön kell foglalkoztatniuk logopédus, gyógy-, valamint fejlesztő pedagógus által, ezért az adományból az ő felszereléseiket töltik fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában