A csoport nyitott, bárki csatlakozhat

2020.02.12. 16:00

Programokkal teli évet tudhat maga mögött a zirci Hegyen-völgyön Baráti Kör

Címkék#turizmus

A tizenharmadik éve működő Hegyen-völgyön Baráti Kör tagjai a napokban felidézték az elmúlt év kirándulásait és megbeszélték az idei év terveit.

Müller Anikó Hanga

Hegyen-völgyön Baráti Kör tizenharmadik éve szervez tartalmas kirándulásokat

Fotó: Müller Anikó Hanga

Elhangzott, egészen más élmény idegenvezetővel megtekinteni olyan helyeket, ahol többször jártak ugyan, de figyelmük köznapi dolgokra irányult.

Ennek jegyében vettek részt a veszprémi városnéző sétán, majd a Petőfi Színházban kulisszatitkok mögé tekintettek, látogatást tettek a Napló szerkesztőségben és a nyomdában. Jártak Szigligeten, a badacsonyörsi Folly arborétumban, a tihanyi barátlakásoknál és a Levendulaházban, Kiskőrösön Petőfi szülőházában, az autó múzeumban és a szlovák tájházban, a kiskunhalasi Csipkeházban, a röszkei Paprikamúzeumban, megcsodálták Szeged látnivalóit, megnézték a Szegedi Szabadtéri Játékok bemutatóján a Titanic című előadást, Budapesten Nemzeti Lovas Színház Kincsem produkcióját, jártak a Várkert Bazárban, a schönbrunni kastélyparkban, részt vettek egy irodalmi találkozón Schäffer Erzsébettel. Az évet immár hagyományosan egy adventi kirándulással zárják, tavaly a bécsi karácsonyi vásárra látogattak.

Hegyen-völgyön Baráti Kör tizenharmadik éve szervez tartalmas kirándulásokat
Fotó: Müller Anikó Hanga

Sok javaslat elhangzott az idei úti célokat illetően, melyekből március elejére alakul ki a végleges programterv. A csoport nyitott, az egyes utakhoz bárki csatlakozhat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában