Megkezdődött idei receptversenyünk

2020.03.26. 07:00

Várjuk a legjobb ételrecepteket

Főzni élmény, az pedig csodálatos érzés, ha főztünkkel örömet szerzünk családunknak. Egy finom étel, ételsor mellett jobb beszélgetni is, egy-egy finomság a családi együttlétet még kellemesebbé teszi. Idei szakácskönyvünk ennek szellemében készül, a családoknak segít olvasóink legjobb, általában otthon már kipróbált receptjei által.

Napló

Idén is több olvasónak lesz lehetősége Prohászka Bélával közösen elkészíteni a saját receptjét Fotó: archív

A Családok szakácskönyve olvasóink legjobb receptjeiből cím is mutatja, hogy az önök és családjuk kedvenc ételeit várjuk. Egyedi recepteket is bátran küldjenek, ezek színesítik az egyes kategóriákat. Szakács- és cukrásztippek, jó tanácsok is bekerülnek a kiadványba.

A könyv lektora Prohászka Béla Venesz-díjas, olimpiai aranyérmes mesterszakács, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke. Ezeket a titulusait azért érdemes felsorolni, mert mutatják, hogy elkötelezett a hagyományos magyar alapanyagok iránt, nagy szakmai tapasztalattal rendelkezik és a világ gasztronómiai trendjeiben, az új technológiákban is képben van.

– Nagyszüleink, szüleink rendszerint azokból az alapanyagokból készítettek ételeket, melyek otthon adottak voltak – hangsúlyozta Prohászka Béla. – Igaz ez a jószágokra, a zöldségekre, gyümölcsökre. Ma ezek az alapanyagok másodvirágzásukat élik. Emellett kinyílt a világ, régen nem ismert, ma már mindenhol beszerezhető húsokkal, halakkal, zöldségekkel, gyümölcsökkel, fűszerekkel bővült a kínálat. Tehát arra biztatjuk kollégáinkat – mert receptbeküldő olvasóink társaink a könyvkészítésben –, hogy bátran nyúljanak régi ételekhez, és ,,öltöztessék” ezeket akár új köntösbe.

A családban a szülők szeme fénye a gyermek, a gyermekek. Sokszor az ő szájízük szerint főz az anyuka, az apuka, odafigyelve arra, hogy az elkészült ételből ők is jóízűen szeretnének enni. Várjuk gyermekeik kedvenceit, ami a felnőtteknek is ízlik. A gyerekek szívesen sürögnek-forognak a konyhában, így az általuk elkészített első ételt receptjét is küldjék be, ehhez rövid családi történetet is csatolhatnak.

Prohászka Béla kitért arra, az albumban helyet kapnak a mindenmentes ételek is az egészséges táplálkozást népszerűsítve. A kifejezés azt jelenti, hogy az adott alapanyag minden vagy a legtöbb problémát okozó allergén anyagtól mentes. A leggyakrabban gondot jelentő allergén anyagok a glutén, a laktóz, a tojás és a szója. A mindenmentes alapanyagokból elkészíthetők a hagyományos ételek is, melyek megfelelnek a magyaros ízlésnek.

Idén is több olvasónak lesz lehetősége Prohászka Bélával közösen elkészíteni a saját receptjét Fotó: archív

A terveink szerint több olvasónk majd a séfekkel együtt készítheti el finomságát a szakácskönyv konyháján. A többi ételt is lefőzik, a süteményeket megsütik a mesterek. Vagyis, aki az albumban megjelentek szerint alkotja meg az adott ételt, azt kell kapnia, amit a recept ígér, a színes fotó mutat. A könyvbe bekerülő több mint 150 receptet szakértő zsűri választja ki Prohászka Béla vezetésével. A receptbeküldők között egy Sencor elektromos kuktát, egy Sencor aszalógépet és egy Heinner konyhai robotgépet sorsolunk ki.

Már várjuk receptjeiket az alapanyagokkal és az elkészítés leírásával, valamint egy portréfotót a beküldőről. A végső határidő: 2020. június 20. Receptjeiket, fotójukat e-mailben a [email protected], postai úton az 5600 Békéscsaba, Kiss Ernő utca 3. címre küldjék.NA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában