A tavasz hírnöke

2020.04.10. 07:00

Ibolyamintát kapott a porcelánoroszlán Herenden

A tavasz egyik hírnöke a városban a Porcelánium Látogatóközpont előtti térre kihelyezett, nagyméretű herendi oroszlán.

Molnár Sándor

Fotó: Molnár Sándor/Napló

A látványos alkotás minden évben új dekorációt kap a herendi porcelánfestőktől.

– Egy korábbi vagy egy új dekor tiszteletére újra díszítjük, újra festjük a kiállított oroszlánt, amely nagy népszerűségnek örvend az idősebb és a fiatal látogatók körében is – tudtuk meg Simon Attilától, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatójától, aki elmondta még, hogy nyugodt és mindenféle válságtól mentes időben a Herendi Porcelánmúzeumot és a Minimanufaktúrát évente mintegy 70 ezer látogató keresi fel. A Minimanufaktúra előtti téren elhelyezett nagymacskát pedig nagyon szívesen fényképezi minden korosztály.

Fotó: Molnár Sándor/Napló

– Ráülnek, simogatják, vele együtt fotózkodnak, ezért aztán év végére rendesen megkopik az általunk csak Leónak becézett oroszlán. Ezért ősszel behozzuk, újra alapozzuk és újra festjük, hogy tavasszal ismét szép esztétikai élményt nyújtson az ide látogató turistáknak – tette még hozzá a vezérigató.

Fotó: Molnár Sándor/Napló

2020-ban ibolyamintával festették meg a porcelánoroszlánt. Sissy királynénak volt ez a kedvenc virága, és a manufaktúrában az ő tiszteletére készült egy ibolyamintás készlet. Ennek a szervizdekornak egy motívuma díszíti az idén a herendi porcelánoroszlánt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában