Virágosabb, zöldebb Várpalotáért

2020.05.12. 16:00

Ismét virágok kerültek a várpalotai iskola előtti kis csizmákba

Újra gumicsizmákba ültetett virágok díszítik a Bán Aladár Általános Iskola bejáratánál és díszudvarán található kerítést. 

Szabó Péter Dániel

Virágos csizmák

Fotó: Szabó Péter Dániel

Juhász Attiláné intézményvezető közölte, a Virágosabb, zöldebb Várpalotáért pályázaton nyert növényeket az iskola, így a tavaly elültetett egynyári virágok helyét árvácskák foglalták el az iskola kerítésén található csizmákban.

A kezdeményezést három évvel ezelőtt, 2017-ben indította el a tési-dombi oktatási intézmény. Felhívással éltek a szülők felé, s a gyermekek kinőtt, már nem használt gumicsizmáinak felajánlását kérték, hogy rendhagyó módon hasznosítsák a megunt lábbeliket. Azóta több ízben is rendeztek a diákokkal közösen virágültetési akciókat. A koronavírus-járvány miatt erre természetesen most nem volt lehetőség, ám jó látni, hogy a veszélyhelyzet ellenére az iskola vezetői, pedagógusai figyelnek a környezet szépítésére, a nebulók pedig egy virágos iskolába térhetnek majd vissza a járvány elmúltával.

Virágos csizmák
Fotó: Szabó Péter Dániel

A Bán Aladár iskolában egyébként különösen figyelnek a környezet folyamatos szépítésére. Két évvel ezelőtt például egy pályázati sikernek köszönhetően időjárásálló kerti bútorokat helyeztek ki az intézmény udvarára. A tési-dombi intézmény akkor négyszázezer forintot nyert az Ön választ, mi segítünk elnevezésű közösségi programon. A pályázatot egy helyi bevásárlóközpontban leadott több mint tízezer szavazatnak köszönhetően nyerte el az iskola.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában