Végigjárták a falut

2020.05.20. 11:00

Saját nevelésű palántákat osztott a tótvázsonyi alapítvány

A jelenleg öt állandó taggal és tíz segítővel működő civil szervezet majd' egy évtizede határozta el, hogy saját palántákat nevelnek, amit aztán adományok fejében kiosztanak az érdeklődőknek a településen. A felajánlásokból befolyt összeget pedig rendezvényekre és jótékony célra fordítják.

Molnár Sándor

Nagy érdeklődés kísérte idén a palánták kiosztását

Fotó: Tótvázsonyi Ifjúsági Egyesület

A Nefelejcs Alapítvány 2007-ben jött létre azzal a céllal, hogy a Tótvázsonyban és vonzáskörzetében élő embereknek támogatást, segítséget nyújtson.

Fotó: Tótvázsonyi Ifjúsági Egyesület

Idén május 13-án rendezték meg a palánták már hagyományos kiosztását. A járványhelyzet miatt, hogy elkerüljék a csoportosulást, most nem az önkormányzat udvarára szervezték az akciót, hanem három mozgó kocsiról osztották a saját kertjeikben, általában üvegházban nevelt palántákat. Az alapítvány tagjai és segítőik végigjárták Tótvázsony utcáit, és ellátogattak Kövesgyűrpusztára is.

Fotó: Tótvázsonyi Ifjúsági Egyesület

– Nagy volt az érdeklődés a növények iránt, mivel a kialakult helyzetben talán még az átlagosnál is többen kertészkednek, de szerencsére mindenkinek jutott a növényekből. A helyiek leginkább a paradicsom-, paprika- és zellerpalántákat keresték – tudtuk meg Király-Piltman Katalintól, a Nefelejcs Alapítvány elnökétől.

Nagy érdeklődés kísérte idén a palánták kiosztását Fotó: Tótvázsonyi Ifjúsági Egyesület

A befolyt összegből vásárolják majd meg jövőre a palántázáshoz szükséges földet és magokat, illetve az alapítvány szervezi a faluban a Szent Iván-napi pikniket, ahol sütnek-főznek a vendégeknek, és amelyre fellépőt is hívnak. Ősszel pedig az idősek napját rendezi meg a Nefelejcs Alapítvány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában