lilaságok

2020.06.21. 13:04

Gitármuzsika kísérte a balatonakali levendulaszüretet

Levendulával ajándékozták meg az embereket Balatonakaliban, ahol idén is ingyen szüretelhették az illatos növényt a szabadtéri színpad ültetvényén, szombaton, és még kellemes gitármuzsikát is kaptak hozzá.

Kovács Erika

Szép Bernadett (balról), Ihász Csilla és Csíkné Tóth Anita együtt szüretelték az illatos növényt Fotó: Balatonakali önkormányzat

-Úgy gondoljuk, minden korábbinál nagyobb szükség van arra, hogy az érdeklődők kedvükre szüretelhessék a Balaton-felvidék ikonikus növényét, amiből nálunk is található egy ültetvényre való, mutatott körbe Ihász Csilla programszervező.

Ihász Csilla, Balatonakali rendezvényszervezője nagyon büszke a falu levendulaültetvényére
Fotó: Kovács Erika/Napló

Úgy mondta, Balatonakali elsősorban mandulaültetvényéről híres, de levendulással is büszkélkedhetnek, ami páratlan környezetben található a faluban, balatoni panorámával, templomokkal körülvéve, a környezet önmagában is jótékony hatással van mindenkire. Ezt megerősítették az emberek, akik az ország több helyszínéről is érkeztek, hogy szüreteljék a levendulát. Arról beszéltek, hogy a karanténos hetek után különösen kellemes és üdítő érzés gyűjteni a növényt, amivel aztán otthonaikat díszítik.

Sokan érkeztek Balatonakaliba, az ingyenes levendulaszüretre
Fotó: Balatonakali önkormányzat

Többen kis illatpárnákat készítenek majd a megszárított virágokból. A szüret különleges hangulatát emelte, hogy az ültetvénynél Bánó Bendegúz gitáron adott elő alkalomhoz illő, kellemes muzsikát.

Bánó Bendegúz gitármuzsikával ajándékozta meg a vendégeket
Fotó: Balatonakali önkormányzat

A levendulaszüret minden évben ingyenes ezen a településen, és a nagy nyárindító programsorozat kedvelt programja.

Szép Bernadett (balról), Ihász Csilla és Csíkné Tóth Anita együtt szüretelték az illatos növényt
Fotó: Balatonakali önkormányzat

Ihász Csilla örömmel szólt arról, hogy visszafogottabban, de szép programokat kínálnak ezen a nyáron is minden érdeklődőnek, amelyekről a falu honlapján lehet részletesen tájékozódni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában