BÉRELJ EGY HAJÓT

2020.06.16. 16:00

Összehozza a vendéget és a vitorlázót egy siófoki fiatal ötlete

Mit tehet az egyszeri ember, ha vitorlázni szeretne, de nincs vitorlása? Bérelhet egyet a boatic.hu segítségével, amely egy siófoki fiatalember fejéből kipattant vadonatúj megoldás.

Ratasics Bálint

Forrás: sonline.hu

Szokták mondani, hogy az egyszerűségben rejlik a nagyszerűség, ez különösen igaz ez Ratasics Bálint startupjára, írta meg a Sonline. A siófoki fiatalember évek óta hajózott már a Balatonon, amikor kitalálta a vitorlások airbnb-jét. – Azon gondolkodtam, hogyan lehet kiadni hajót vagy bérelni – mondta lapunknak Ratasics Bálint. – Egyéni hirdetések vagy charter cégek vannak, de akiknek egy vagy két hajójuk van, nem fér bele a költségvetésükbe egy nagyobb méretű marketing kampány.

Csak szórólapoznak, plakátolnak, ezért gondoltam: ha lakásoknál működik, hajóknál miért ne? A boatic.hu lényege, hogy beregisztrálhatja hajóját, s aki kibérelné az, felveheti a kapcsolatot a tulajdonossal. – Mi csak platformot biztosítunk – mondta Ratasics Bálint. – A hirdetések egyéniek, tehát fizetni az oldalon nem lehet, azt maguk oldják meg a felek, mi csak összekötjük őket.

Ratasics Bálint
Fotó: sonline.hu

Erre van az oldal saját levelezőrendszere és az automatizált foglalási rendszer.

Az idei első nyár, amikor amikor Boatic.hu segítségével hajóhoz lehet jutni a Balatonon. – Eddig közel ötven hajó van az oldalon – tette hozzá Ratasics Bálint. – A számuk pedig hétről-hétre nő. Meglátjuk miként válik be ez a lehetőség, mert már több próbálkozás volt erre, csak nem igazán váltak be. Távlati lehetőség, hogy több vízterületet is behálózzon a boatic.hu, s akár egy applikáció is segítse a hajóbérlést, illetve kiadást.

– A bérbeadók részéről az a filozófiánk, hogy segítsünk nekik: ugyanolyan eséllyel találjon mindenki bérlőt – fogalmazott az ötletgazda. – A bérlők felé pedig az, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelő vitorlást. Ebben az ár a legmegosztóbb, de az oldalon megtalálhatóak az alacsonyabb árfekvésű és az exkluzívabb vízi járművek is. S persze a boatic.hu arra is hivatott, hogy a Balatonra látogatók hajót tudjanak bérelni és megtapasztalják a vitorlázás semmihez sem fogható élményét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában