épp csak lemaradt az országos döntőről

2020.06.08. 07:00

Tapolcai siker A szakma kiváló tanulója versenyen

A Széchenyi István Baptista Középiskola diákja, Ruzsa Kristóf Rómeó központifűtés- és gázhálózatrendszer-szerelő tanuló kiváló teljesítménnyel szerepelt A szakma kiváló tanulója versenyen. A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elismerését Szollár Gyula igazgató és szaktanára, Csizmadia László, a kamara kézművestagozatának alelnöke adta át a diáknak.

Tóth B. Zsuzsa

A képen a diák Szollár Gyula igazgató (jobbról) és Csizmadia László szaktanár mellett

Forrás: Iskola

Amint megtudtuk, Kristóf sajnos lemaradt a verseny országos szakmai döntőjéről, bár minimális pontszám kellett volna csupán a bejutáshoz. A versenyt a koronavírus-járvány miatt végül nem tartották meg, de a diák megyénkből egyedüliként tudta elérni ezt a szép teljesítményt, ő volt képes eljutni erre a szintre. Szaktanára úgy véli, Ruzsa Kristóf olyan összetett, nehéz elméleti és gyakorlati feladatokkal birkózott meg az országos verseny során, amelyre csak akkor képes egy tanuló, ha tanulmányain felül hetente több órát fordít otthonában és az iskolai tanműhelyben a szakmai elméleti és gyakorlati fortélyok elsajátítására.

A képen Kristóf, Szollár Gyula igazgató (jobbról) és Csizmadia László szaktanár mellett
Fotó: Iskola

– A sikeres szerepléshez jó matematikai, fizikai és technológiai ismeretek szükségesek. Emiatt a döntőbe, illetve a döntő közelébe eljutni egyaránt komoly teljesítményt jelent – hangsúlyozta Csizmadia László. Kristófnak többek között lánggal kellett hegesztenie a versenyen, forrasztási feladatot kapott, de közben ügyelnie kellett a méretezések pontosságára, az összetett feladatsor helyes sorrendiségének betartására. Az eredménye révén néhány vizsgatantárgy alól mentesült. Kristóf úgy érzi, a gyakorlati verseny nagyon nehéz volt. Izgult előtte, olyannyira, hogy rosszul lett, mégis szépen teljesített. A szakmáját élethivatásának tartja, nem tudja elképzelni a jövőjét másként.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában