Elérte célját a civil kuka

2020.07.28. 07:00

Sok volt a szemét, saját hulladékgyűjtőt alakított ki a pápai házaspár

Saját ötlettől vezérelve, megunva a házuk körüli szemetelést, saját kialakítású hulladékgyűjtővel lepte meg lakókörnyezetét a tókerti Tóth házaspár, amit naponta maguk ürítenek.

Laskovics Márió

kezdeményező Tóth házaspár igényes a lakókörnyezetére, amit szépen rendben tart. Fotónkon látható, hogy a kerítésük mentén virágokat gondoznak, a patakparton pedig rendszeresen nyírják a füvet

Fotó: Laskovics Márió/Napló

A Tóth házaspár június elején egy szemetest helyezett ki a köz számára a lakóházuk mellé, a Nagyváradit a Klapka utcával összekötő hídhoz. Tóth Mária a Naplónak nyilatkozva elmondta, azért tették ki az elhasznált gumiabroncsokból és egy húszliteres műanyag kannából kialakított szemétgyűjtőt, mert elegük lett a Bakony-ér parton (is) tapasztalható szemetelésből. Az öt éve ideköltözött házaspár igényes a saját lakókörnyezetére, szépen gondozzák azt, és amit csak lehet, újrahasznosítanak.

A Szemét – Köszi feliratú hulladékgyűjtőt fehérre festett gumiabroncsokra helyezték ki, hogy figyelemfelkeltőbb legyen
Fotó: Laskovics Márió/Napló

– Azért helyeztük el a Szemét – Köszi feliratú dobozt fehérre festett gumiabroncsokra, hogy figyelemfelkeltőbb legyen, illetve így kellő magasságban van, nem kell lehajolni a hulladék bedobásához. Reméljük, hogy ezentúl a környéken élők fogékonyabbak lesznek a rend szeretetére. Jobb, ha úgy sétálnak az emberek kisgyermekkel, kutyával, hogy nem a szétdobált kis üvegeket és energiaitalos dobozokat látják – jegyezte meg.

kezdeményező Tóth házaspár igényes a lakókörnyezetére, amit szépen rendben tart. Fotónkon látható, hogy a kerítésük mentén virágokat gondoznak, a patakparton pedig rendszeresen nyírják a füvet
Fotó: Laskovics Márió/Napló

A kezdeményezés egyértelműen bevált, újságolja Tóth Mária, levonva az eltelt két hónap tapasztalatait. Nap mint nap hordja be a kukába dobott szemetet, és mára elmondhatja, a híd azon oldalán nincs hulladék a földön. Háláját fejezi ki mindazoknak, akik használják a szemetesüket.

A híd Klapka utcai oldala megtisztult a civil kezdeményezés hatására. A kukát naponta üríti a Tóth házaspár
Fotó: Laskovics Márió/Napló

– Cigarettacsikket se nagyon látok már az oldalunkon. A híd túloldalán azonban még mindig sok hulladék hever, amik a magas fűbe dobva sokáig, az önkormányzati fűnyírásig lapulnak. Egyértelmű, hogy nincs kellő mennyiségű szemetes kihelyezve a tókerti városrészben, de egyébként például a Várkertben sem, sőt, ez talán az egész városra elmondható – zárta gondolatait a köztéri civil szemetes ötletgazdája.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában