finomság

2020.07.07. 19:45

Tarolt a „Passio karamell”, füredi lett az Év fagylaltja az országos versenyen

A „Passio karamell” lett az év fagylaltja, és ezüstérmet kapott a törökmézes vanília az országos versenyen.

Kovács Erika

Dobó Norbert tulajdonos az első helyezettnek járó kupával

Fotó: Balatonfüred önkormányzata

Mindkettőt a Füredi Fagyizó készítette az országos versenyre, amelyet a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete írt ki azzal a céllal, hogy népszerűsítsék a hagyományos, kézműves fagylaltot. A díjat július 7-én adták át a Zila Kávéház-Krisztina Cukrászdában. Dobó Norbert, a Füredi Fagyizó vezetője a díjátadás után azt mondta, nagyon örül neki, hogy az első két helyet is sikerült megszerezni.

Dobó Norbert tulajdonos az első helyezettnek járó kupával
Fotó: Balatonfüred önkormányzata

A Passio karamell maracujából, karamellből és pekándióból áll. Ennél a fagylaltnál, és a törökmézes vaníliánál is csak természetes összetevőket használtak, egyszerű fagylaltokat készítettek klasszikus, tradicionális eljárással, semmiféle adalékanyag nincs bennük, mindegyik tejes alapú. A tulajdonos szerint az előkelő helyezések főként annak köszönhetőek, hogy egymással harmóniában álló ízekkel készítették el az édességeket.

Az ország legfinomabb fagylaltja

Dobó Norbert 2007-ben nyitotta meg a fagyizóját Balatonfüreden, ahol mindig sorok kígyóznak, és naponta 28 féle édességet készítenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában