Túráztak, hajóztak, strandoltak

2020.08.08. 11:00

A Balatonhoz és a Velencei-tóhoz kirándultak a halimbai táborozók

Élményekben gazdag heteket tölthettek a Nyirádi Erzsébet Királyné Általános Iskola dr. Szalai Miklós Tagintézménye diákjai a napközis Erzsébet-táborban.

Tisler Anna

A gyerekek ajándékokat is készítettek

Fotó: Tisler Anna

Nagy Noémi igazgatótól megtudtuk, az első héten, június 29-től 60 alsó tagozatos táborozott. Az első napot kézműves-foglalkozással töltötték, majd a hét folyamán a Velencei-tóhoz kirándultak, hajóztak, strandoltak. Taliándörögdre is ellátogattak, gyalogtúráztak a Kerekfenyveshez, onnan traktorral utaztak be a faluba, majd Szőke András színész vezetésével ismerkedtek a településsel. Csütörtökön az ajkai strandon töltötték az időt.

A felső tagozatosok közül 52 jelentkezett a második turnusra július 6. és 10. között. Az ő programjukban keszthelyi kirándulás, gyalogtúra a Kútvölgybe, főzőverseny, balatoni és ajkai strandolás szerepelt. Az Unaloműző napközis Erzsébet táborban augusztus első hetében 60 különböző korú diák vett részt.

A gyerekek ajándékokat is készítettek Fotó: Tisler Anna

Nagy Noémitól megtudtuk, a napi négyszeri étkezés mellett számos program, foglalkozás, utazás várja a táborozókat. Az első napon a környezettudatosság jegyében újrahasznosított anyagokból készítettek ajándékokat, majd Erzsébet tábor emblémás pólót batikoltak. Délután a Duna Művészegyüttes tagjai látogattak el hozzájuk, és adtak ízelítőt különböző tájegységek néptáncaiból. Kedden Nemesvitára a Family Western Parkba kirándultak. A többi napot gyalogtúrával, ajkai strandolással szabadtéri játékokkal és kézműves-foglalkozással töltötték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában