Bölcsesség és derű

2020.08.19. 07:00

Nyolcvanöt éves a Ki mit tud? állandó ajkai résztvevője

Családja és a Nosztalgia Nyugdíjasklub tagsága köszöntötte Szimeiszter Imrét 85. születésnapja alkalmából a bódéi közösségi házban.

Tisler Anna

Vincze Sándorné átveszi az ajándékot Gerencsér Hildától. Jobbra Szimeiszter Imre

Fotó: Györkös József

Szimeiszter Imrét nemcsak az ajkai és a Veszprém megyei irodalom- és zenekedvelők ismerik, hanem a nyugdíjasok számára meghirdetett országos Ki mit tud? versenyek zsűrije és közönsége is. Művészeti tevékenysége sikerét számos első helyezés, érem, oklevél bizonyítja. Rengeteg dalt, verset tud előadni. A jeles évforduló alkalmából ajándékba kapott verseskötetekből tovább bővítheti a tudását.

Az ünnepelt húga, Vincze Sándorné a család nevében szólt a szorgalmas, családszerető emberről, aki feleségével, az augusztus 3-án 81. születésnapját ünneplő Pannival 60 éve él boldog házasságban.

A nyugdíjasklub nevében Utassy István mondott köszöntőt.

Az ünnepelt 1935. augusztus 16-án született Szentgálon, majd hatéves korában a család Bódéra költözött. – Ötven éve ismerem a családot, ritkán lehet látni ilyen szerény embert. Imre a Jókai-bányában dolgozott, majd Halimbára, később Nyirádra került aknamélyítő gépészként. Nehéz fizikai munkát végzett 35 évig. A vers, a zene egész életén végigkíséri. Feleségével, aki a Nosztalgia Nyugdíjasklub vezetője, sokat és önzetlenül dolgozik a közösségért, szerepük van a bolgárkert újraindulásában is – mondta Utassy István.

Vincze Sándorné átveszi az ajándékot Gerencsér Hildától. Jobbra Szimeiszter Imre
Fotó: Györkös József

Fazakas Ibolya, a klub tagja megköszönte mindazt a segítséget, amit ő és családja az ünnepelttől kapott. Gerencsér Hilda, a városrész önkormányzati képviselője Czeidli István költő Múltbanéző című versével köszöntötte az ünnepeltet.

– Három dolgot végtelenül tisztelek Imre bácsiban. Tisztelem a bölcsességét. Hihetetlen, hogy mennyi bölcsesség árad a szavaiból. Tisztelem a végtelen nyugalmát, és az Imre bácsiból áradó derűt, amely nagyon ritka adománya a sorsnak. Néha ő segít másoknak, hogy túllendüljenek életük nehéz időszakán. Ha csörög a telefon és ő van a vonal másik végén, tudom, hogy hallott egy verset, amely tetszett neki, és egy verssor alapján arra kér, hogy keressem meg a címét és a szerzőjét. Ha megvan, megtanulja, és valamelyik rendezvényen elmondja. Szeretem hallgatni Imre bácsi szavalatát, az ugyanis a szívéből szól – fogalmazott Gerencsér Hilda.

A vendéglátásról a klub tagjai gondoskodtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában