A vakáció örömei

2020.08.05. 11:00

Pályázati segítséggel valósult meg a tótvázsonyi Erzsébet-táborozás

A településen már hosszú évek óta szerveznek öt héten át nyári táborozást a tótvázsonyi vagy a helyi iskolába járó, de környékbeli gyerekeknek.

Molnár Sándor

Csoportkép egyenpólóban a tótvázsonyi iskola udvarán

Fotó: Tótvázsonyi Ifjúsági Egyesület

Az idei évben a vírushelyzet miatt sok volt a kérdőjel, de szerencsére végül minden jól alakult, sőt a szervezők még pályázati támogatáshoz is jutottak az utolsó pillanatban.

Egy stabil csapattal olyan komoly munkát tudtunk a programok mellé tenni, hogy a végeredmény egy nagyon tartalmas napközis tábor lett értékelte az elmúlt öt hetet Szendrei Szilárd, aki hozzátette még, hogy a vírushelyzet miatt néhány speciális szabályt is betartottak, de ez nem befolyásolta a gyerekek mindennapi jókedvét.

Ötvennégy kisgyerek vett részt a táborozáson, sokan közülük négy-öt héten át Fotó: Tótvázsonyi Ifjúsági Egyesület

A napközis Erzsébet-táborozáshoz 1,8 millió forintot nyert a faluban a közművelődési feladatokat is ellátó, a nyári gyermekfelügyeletet szervező Tótvázsonyi Ifjúsági Egyesület. Az önkormányzati támogatáson túl érkező jelentős összeg révén sikerült változatos programokat szervezni, és olyan lehetőségek is adódtak, amelyekre a korábbi években nem volt példa. Szervezhettek például buszos kirándulásokat és rendelhettek fizetős szórakoztató programokat is a gyerekeknek.

Az öthetes, reggeltől délután négyig tartó napközis tábor nagy segítség a dolgozó szülőknek a nyári időszakban. Akiknek szüksége volt a gyermekfelügyeletre, azoknak fogadták a csemetéit a szervezők, így napi szinten 30–40, összesen pedig 54 kisgyerek vett részt a táborozáson, sokan közülük négy-öt héten át.

– 15 éve szervezünk már táborokat, a korábbi években is igyekeztünk élménygazdag programokat összeállítani, sokan segítették a munkánkat érdekes előadásokkal, kézműves- és egyéb foglalkozásokkal, és voltak költségmentes kirándulásaink is, főleg a szomszédos településekre. Idén ezt még fokozhattuk a pályázati támogatásnak köszönhetően – mondta el Szendrei Szilárd főszervező.

Csoportkép egyenpólóban a tótvázsonyi iskola udvarán Fotó: Tótvázsonyi Ifjúsági Egyesület

Minden héten szerveztek buszos kirándulást, és akár belépőjegyes múzeumokat, látványosságokat, attrakciókat is megnézhettek a gyerekek. Eljutottak például a zirci arborétumba, a bakonybéli Csillagdába vagy a kislődi Sobri Jóska Kalandparkba. Emellett jártak Pulán a Kráter Kőparkban, Hidegkútra légvárat vittek, meglátogatták a tótvázsonyi tűzoltókat, lovas kocsiztak, kutyás foglalkozásokat is tartottak, sokat kézműveskedtek, és több alkalommal buborékfocival bulizhattak a gyerekek.

Sok olyan programmal gazdagodott a táborozás, amelyek emelték a nyári napközi színvonalát, és amikre a korábbi években nem adódott lehetőségük. Sőt, a táborozáson részt vevő gyerekek az élmények mellé még egy-egy pólót is kaptak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában