Tematikus napok a táborban

2020.08.22. 11:30

Történelmi és szakrális ismeretekkel gazdagodtak a hittanos diákok Alsóörsön

Augusztus közepén rendezték meg az Alsóörsi Római Katolikus Plébánia szervezésében a napközis hittantábort, melynek az Endrődi Sándor Református Általános Iskola és Kézilabda Utánpótlásközpont adott otthont.

Szendi Péter

Az ötnapos tábor gazdag programot kínált az alsóörsi és szentkirályszabadjai fiatalok számára

Fotó: Szendi Péter

– A hétfőtől péntekig tartó tábor gazdag programot kínált az alsóörsi és szentkirályszabadjai hittanosok számára, hogy találkozzanak egymással, és rácsodálkozzanak a teremtett világ szépségeire. A helyben töltött tematikus napok mellett lehetőség nyílt túrázásra, kirándulásra, akadályversenyre, valamint arra, hogy a gyermekek megismerkedjenek a közelben található kulturális és szakrális értékekkel – nyilatkozta a Naplónak Berkes Péter plébános.

A napközi első napján szeretettel fogadta a csoportot a Decsi-farm és a Török-ház. A hittanosok ezután a Somlyó-hegyi kilátóból csodálhatták meg az ezerszínű Balatont. A délutáni kézműves-foglalkozás során sóliszt gyurmából szebbnél szebb alkotások készültek. A második nap meglepetést és szép ajándékot is tartogatott. A Király-kútig vezető akadályverseny során a Jóisten levelét állíthatták össze a gyermekek. A levél egyes részletei az akadályverseny részét képező találós kérdések helyes megfejtése által kerültek elő rejtekhelyükről a csapatmunka eredményeként.

A bográcsban készült ebéd mindenkinek jólesett az izgalmas akadályverseny után. Habár időközben zápor lepte meg a csapatot, ez sem szegte kedvét a kis vándoroknak, akik az iskolába visszatérve folytatták a kézműveskedést.

A szerdai ragyogó napsütés igazán kedvező volt egy hajókiránduláshoz, melynek végállomása Tihany volt. Az apátsági látogatóközpont megtekintése mellett a Magyar Királyok Történeti Múzeumába is volt idő bepillantani. A kánikulában felüdülést jelentett a hűs levendulaszörp és a szellő, amely a városnéző kisvonaton fogadta a kirándulókat.

Az ötnapos tábor gazdag programot kínált az alsóörsi és szentkirályszabadjai fiatalok számára Fotó: Szendi Péter

A napközi negyedik nap- ján Bosco Szent János életével ismerkedtek meg a hittanosok, akik dramatizált formában adták elő Don Bosco életét. A délutáni tombolasorsolás és számháború száműzte a sziesztát, helyette értékes ajándékokat és csapatmunkát nyújtott a táborozó fiataloknak.

A zárónapon a fiatalok bejárták Veszprémet: körbetekinthettek a Benedek-hegyről, sétáltak a vár ezeréves falai között, és tárlatvezetést kaptak a Szaléziánum Turisztikai Központ munkatársaitól. A Szent Mihály-főszékesegyház, a Gizella-kápolna és a Szent György-kápolna megtekintésével történelmi és szakrális ismeretekkel gazdagodtak a táborlakók.

A napközi utolsó napján az alsóörsi strandolás feledhetetlen élménye várt az eleven gyerekcsapatra, melynek tagjai eseménydús napokat tölthettek együtt szeretetben, vidámságban, versengéssel és pihenéssel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában