Kalandok a napköziben

2020.08.25. 11:00

Változatos programmal várták a táborozó diákokat Várpalotán

Hat héten át tartott idén a városi napközis tábor. A Rákóczi Telepi Tagiskolában összesen száztíz gyermek vett részt a programokon.

Szabó Péter Dániel

Bódizsné Szabó Csilla projektmenedzser tornazsákot, tollat és jegyzettömböt adott át a gyermekeknek

Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

Két turnusban rendezték meg idén a városi napközis tábort, amely június végétől hat héten át várta a fiatalokat a Rákóczi Telepen.

– Több évtizedes hagyomány Várpalotán a nyári napközis tábor, amelyet hosszú időn át iskolák szerveztek, néhány éve azonban az önkormányzat támogatásával a Térségi Népjóléti Gondozási Központ vette át ezt a feladatot. Eddig önkormányzati forrásból, illetve a szülői hozzájárulások segítségével tudtuk megrendezni a táborokat, idén azonban európai uniós pályázati forrás is rendelkezésre állt – mondta el kérdésünkre Katona Csaba, Várpalota alpolgármestere, aki a közelmúltban látogatta meg a táborozókat a Rákóczi Telepi Tagiskolában. Vele tartott Bódizsné Szabó Csilla projektmenedzser is, aki a pályázat logójával ellátott tornazsákot, tollat és jegyzettömböt adott át a gyermekeknek.

Bódizsné Szabó Csilla projektmenedzser tornazsákot, tollat és jegyzettömböt adott át a gyermekeknek Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

A bővülő anyagi lehetőségeknek köszönhetően a szervezők a tábori foglalkozásokhoz különböző eszközöket, játékokat is tudtak vásárolni, illetve a korábbi évekhez képest még több program várta a fiatalokat. Kirándultak a Bakonyban és a Balatonnál, jártak kalandparkban is, de rendőrségi bemutató, táncórák, kutyás foglalkozások és kézműveskedés is szerepelt a tábori „étlapon”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában