Kényelmes megoldás lehet

2020.10.09. 14:00

Megkérdezett olvasóink szívesen kipróbálnák a házhoz szállítást

Bizonyára sokan fellélegeznének, ha a napi bevásárlás, cipekedés, sorban állás gondját valaki levenné a vállukról. Olvasóinkat kérdeztük, ismerik-e, élnének-e ezzel a lehetőséggel.

Horváth Virág, Juhász-Léhi István, Polgár Bettina, Rimányi Zita

– Nem próbáltam még ki a házhoz szállítást, pedig kényelmes lenne, ha az otthonomba hoznák el például az előre megrendelt élelmiszert a boltból – mondta a veszprémi Nagy Cecília.

– A későbbiekben lehet, hogy élek majd a cégeknek ezzel a szolgáltatásával, az akciók, az így elérhető árkedvezmények érdekelnének. Ha kihozzák az árut, ha én megyek el érte a boltba, az ára sokat számít. S az nem mindegy, mennyi a házhoz rendelés szállítási díja. Egyébként sportcipőket, sportruházatot szoktam a neten rendelni, akkor azt csomagként kapom meg, veszem át.

Nagy Cecília Fotó: Pesthy Márton/Napló

– Kipróbálta már a családunk a házhoz szállítást, de az a tapasztalatunk, hogy több nagyobb cég inkább csak a nagyobb városokban élőknek biztosítja ezt a szolgáltatását – osztotta meg olvasóinkkal tapasztalatát Korpádi Márk.

– Jó lenne, ha a kisebb városokban lakók otthonába is kivinnék embereik járművekkel például az üzletből megrendelt élelmiszereket, ételeket, italokat, másféle árukat. Elektronikai eszközöket már többször rendeltem úgy, hogy elhozták a lakásunkba a boltból, és mindig elégedett voltam az árral, a pontossággal, az egész szolgáltatással, megbízhatóan teljesítették, amit kértem.

Korpádi Márk Fotó: Pesthy Márton/Napló

Csider Tamás budapesti egyetemistát egy kapolcsi fesztiválon kérdeztük a házhoz szállításról. Elmondta, mivel nincs autója, sokszor használja a házhoz szállítás lehetőségét. – Nemcsak bútorokat vagy nehezen cipelhető eszközöket rendelek házhoz, hanem legtöbbször ételt vagy italt is, de megesett már, hogy a bevásárlást is online intéztem, házhoz szállítással. Ha baráti összejöveteleket szervezek, és nagyobb tételben vásárolok, nemcsak kényelmesebb ez a megoldás, de gazdaságosabb is. A tavaszi karantén alatt egyébként szerintem még többen választottuk ezt a megoldást. Ha megbízható oldalról rendelünk, nincs mitől tartanunk – mondta el Tamás.

A Pápán élő Polgár Gergő elmondta, jó ötletnek tartaná az élelmiszer-házhozszállítást, ami a jelenlegi járványügyi helyzetben sokak számára egyszerűbbé tenné a bevásárlást, hiszen adott esetben nem kellene tömegközlekedési eszközre szállni, az üzletet járni, sorban állni és cipekedni. Emellett könnyebbséget jelentene, ha mindent, amire éppen szükség van, meg lehetne rendelni házhoz szállítással, egy helyről.

Mint mondta, amennyiben lenne ilyen lehetőség, mindenképpen kipróbálná, főleg, ha meg lehet választani a kiszállítás időpontját, így amikor hazaérne a munkából, otthon várná a nagybevásárlás.

Aranyosi Péter, a Showder Klub fellépője, a Dumaszínház humoristája, aki havonta megfordul a Balaton-felvidéken, előszeretettel rendel a netről. Ahogy fogalmazott, „nem nagy dolgokat, hanem apróságokat.” – Számomra, egy 40-es éveinek a végén járó férfinak izgalmas az, ha házhoz érkezik egy villogó bluetooth hangszóró. Igaz, volt, hogy nem volt már olyan színben, amilyet szerettem volna, de ez ritkán fordul elő – mesélte lapunknak a Karinthy-gyűrűs dumagép.

Aranyosi Péter humorista Fotó: Juhász-Léhi István

Az előadóművész ennek kapcsán elmondta, nagyon szereti kézbe venni, megfogni azokat a dolgokat, melyeket megvesz, ugyanakkor előfordult, hogy egy egész éjszakán át böngészte egy-egy áruház kínálatát, annyira belefeledkezett a választékba.

– Trendi akartam lenni, így egyszer pizzát is rendeltem – mondta Aranyosi Péter, aki hangsúlyozta: jó dolog, hogy már-már mindent meg tudunk rendelni a netről, de ő a világhálós vásárlásban még egy picit visszafogott. – De van remény! A fiaim okosítanak, még az is előfordulhat, hogy majd egyedül rendelem házhoz a bevásárlást – mondta búcsúzóul a humorista.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában