sok fiatalnak adott jövőt

2020.10.14. 11:00

Vasdiplomát kapott a nyugalmazott várpalotai tanító

Zergi Dezső nyugalmazott várpalotai tanító otthonában, családja és a Nepomuki Szent János Római Katolikus Általános Iskola tanárainak és diákjainak körében ünnepelte a 85. születésnapját. A vasdiplomát Darkóné Antalóczy Zsuzsanna, az intézmény igazgatója nyújtotta át az ünnepeltnek.

Szabó Péter Dániel

Zergi Dezső

Fotó: Szabó Péter Dániel

A köztiszteletben álló nyugalmazott pedagógus 1955-ben szerzett diplomát a Pápai Tanítóképzőben, melynek jogutódja a most átadott vasdiplomát kiállító győri Széchenyi István Egyetem. Pályája végén, 1986-tól egészen 1995-ig tanított a mai Nepomuki Szent János Általános Iskolában. Kezdetben tanítóként tevékenykedett, majd az intézmény igazgatóhelyettese lett, ezután hat évig igazgató volt, végül tanítóként ment nyugdíjba.

Az iskola diákjai rövid műsorral készültek Zergi Dezső köszöntésére. Viszonzásul apró meglepetés ajándékokat kaptak. – Nagy szeretettel gratulálunk, és köszönjük, hogy sok fiatalnak adott jövőt, tanította őket a szépre és a jóra. Bízom benne, hogy öt év múlva egy újabb diplomával jöhetünk köszönteni – mondta a Szent János iskola diákjainak előadását követően Darkóné Antalóczy Zsuzsanna.

Zergi Dezső
Fotó: Szabó Péter Dániel

– Nagy örömmel fogadtam a gyerekeket, megható volt a műsoruk. Én tanárként köztük éltem. Összesen 40 évet tanítottam Várpalotán, amiből 15 esztendőt a komoly történelemmel bíró, mai Nepomuki Szent János Római Katolikus Általános Iskolában, ami korábban zárdaiskola volt, később 2-es iskola lett, majd Zrínyi nevét is felvette – mondta Zergi Dezső.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában