Hétből csak egy első randizó viselne maszkot

Ezer társkereső egyedülállót kérdezett meg ismerkedési szokásaikról a Randivonal.hu. A felmérésből egyebek mellett kiderült, hogy mely járványügyi megszorító intézkedések zavarják őket leginkább, valamint hogy a férfiak szigorúbbak a maszkviselést illetően az első randin.

Laskovics Márió

Forrás: pixabay

Őszre megérkezett a koronavírus járvány második hulláma, ami a mindennapi életünk pillanatait, így az ismerkedési szokásainkat is befolyásolja. Jól mutatja ezt a Randivonal.hu közelmúltbeli felmérése, amit ezer, társat kereső egyedülállóval készítettek. Az eredmények alapján nyáron több mint kétharmaduk belföldön nyaralt vagy a lakóhelye közelében mozdult ki, mintegy tíz százalék utazott csak el külföldre, illetve voltak jó néhányan, akik inkább ki sem mozdultak otthonukból, a válaszadók tizenkét százaléka ugyanis még a lakásból is alig merészkedett ki.

A rossz idő beköszöntével egyre kevesebb lehetőség van közösségi életet élni, főleg biztonságos körülmények között, szabad téren. Ugyanakkor a kutatásból kiderült, hogy ha a jelenlegi szabályok ismét lazulni fognak, az ismerkedni vágyók továbbra is szívesen mozdulnak ki és mennek el étterembe, kocsmába vagy moziba. A férfiak a bátrabbak, a nők inkább csak a családi, baráti összejöveteleket részesítik előnyben.

A kényelmetlenségek, mint például a maszkviselés, a távolságtartás és az elmaradó színházi előadások, koncertek zavarják a kitöltők több mint felét (a kutatás még az éjjeli kijárási tilalom bevezetése előtt készült).

A nemek tekintetében a férfiakat a maszkviselés, a nőket pedig inkább a kulturális események elmaradása bosszantja. A maszkviselés egyébként leginkább a felsőfokú végzettségűeket és a nyugdíjasokat dühíti legkevésbé.

Az ismerkedési kedv azonban nem változott az egyedülállók körében. Minden második társkereső ismerkedik szívesen élőben vagy online is. A személyes kapcsolatfelvételnél azonban már óvatosabbak. A többség nem adna puszit, de még csak kezet sem fogna az első találkozáskor. Maszkot viszont csak minden hetedik társkereső viselne a randi ideje alatt. Meglepő módon itt a férfiak közül említették többen a randevú közbeni maszkviselés fontosságát, holott őket ez jobban zavarja a felmérés alapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában