A természetesség híve

2020.11.04. 14:00

Lakókörnyezetünk szépségeire hívja fel a figyelmet az alsóörsi ápoló

Losonczi Rékát gyerekkora óta érdekli a fotózás. Arra törekszik, hogy megmutassa az embereknek, milyen csodálatos helyen élünk, miközben ösztönöz rá, hogy fedezzük fel Magyarország természeti értékeit és adottságait.

Szendi Péter

Szívesen örökíti meg fotóin a Balatont

Fotó: Losonczi Réka

– Nagynéném és a nagybácsim fotós volt, ők elsősorban iskolákban és óvodákban fényképeztek. Amikor láttam őket laborálni, onnantól kezdődött a szerelem a fotózás iránt. Az iskolát a Kállai Éva Egészségügyi Szakközépiskolában végeztem el. Tizenhárom évig dolgoztam Budapesten egy fotósüzletben, majd hét esztendővel ezelőtt visszaköltöztem Alsóörsre. Jelenleg a balatonfüredi Állami Szívkórházban dolgozom az intenzív osztályon mint segédápoló. Nagyon szeretem az embereket, a munkámat, a fotózás pedig a hobbim – nyilatkozta lapunknak Losonczi Réka.

Szívesen örökíti meg fotóin a Balatont
Fotó: Losonczi Réka

Autodidakta módon tanult meg fotózni. Kedvenc témája a napfelkelte. Mint mondta, amikor lemegy hajnalban a partra, feltöltődik. Réka szerint a fotózáshoz elsősorban szem és érzék, valamint alázat kell.

Fotó: Losonczi Réka

– Az a szép a napfelkeltében, hogy mindig más. Olyankor ezer színben pompázik a part. Ezt visszaadni a fotókon nagyon nehéz, de megéri, és utána az emberektől jólesik az elismerés. Tisztában vagyok vele, hogy még fejlődnöm kell, erre törekszem – jegyezte meg Réka, aki nem használ filterezést.

Losonczi Réka

Nem tagadja, hogy esztétikai szempontból fontos az utómunka, de ő a természetességre törekszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában