lelkesen segítettek

2020.11.24. 11:00

Megtanultak fát ültetni a Rákóczi-telepi kisdiákok

A várpalotai Rákóczi Telepi Tagiskola tanulói számára évek óta tartanak a környezetvédelem iránt elhivatott pedagógusok különböző ismeretterjesztő programokat a Fenntarthatósági témahét keretén belül. Idén fát ültettek az udvaron és online feladatokat kaptak a kisdiákok.

Szabó Péter Dániel

– A koronavírus-járvány miatt más formában ugyan, de megtartottuk a programokat. A tantermi munka helyett tanulóink érdekes online feladatokat kaptak a témában. Iskolakertünk gondozását, a növényeink megismerését is fontosnak tartjuk, első osztályosaink például a faültetés menetével ismerkedtek meg az udvaron – mondta el kérdésünkre Pintér-Simon Ágnes.

Az első osztályos kisdiákok ültették el a vadalmafát Fotó: Szabó Péter Dániel

A Rákóczi Telepi Tagiskola tagintézmény-vezetőjétől megtudtuk, még tavasszal a témahét szervezői felajánlottak a programban részt vevő iskoláknak egy-egy facsemetét. – Ezt a kis vadalmafácskát a Rákóczi-telepen az elsősök kapták meg, akik lelkesen segítettek elültetni, s megígérték, hogy nagyon fognak rá vigyázni. Karbantartónk, Magyar Gábor segítségével talajt fertőtlenítettek, trágyáztak, földet húztak a fa köré, tömörítették a talajt, locsolták a vizet. Nagyon aranyosak és igazán lelkesek voltak – tette hozzá a tanintézmény vezetője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában