plüssjáték, mesekönyv, baba

2020.12.12. 11:00

Ajándékkal várják a gyerekeket a Tapolcai Nőklub tagjai

A nőklub tagjai elhatározták, hogy szebbé teszik a helyi gyerekek karácsonyát egy-egy ajándékkal.

Tóth B. Zsuzsa

A Tapolcai Nőklub tagjai minden délután ajándékkal várják a gyerekeket a Fő téren a karácsonyfánál

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A klub tagjai advent minden napján 17 órakor találkoznak a Fő téren, ahol a városi karácsonyfa közelében felállított dobozba néhány ajándékot helyeznek el. Adventi verset mondanak, és arra biztatják az arra járó gyerekeket, hogy vegyenek a dobozból ajándékot.

– Azok többsége plüssjáték, mesekönyv, baba, de kaptunk már egy üzlettől szaloncukrot, valaki pedig narancsot ajánlott fel – mondta lapunknak a klub elnöke. Varga Károlyné elmondta még, hogy az ajándékozás után a klubtagok egyikük házához vonulnak, ott a feldíszített ablaknál szintén verset mondanak, és a vendéglátójuk teával kínálja őket.

A Tapolcai Nőklub tagjai minden délután ajándékkal várják a gyerekeket a Fő téren a karácsonyfánál Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

– Minden este máshoz megyünk, de szigorúan a ház előtt maradunk, és 6-8 főnél többen nem vagyunk egy este. Kicsit beszélgetünk, aztán elköszönünk egymástól – mondta Vargáné, aki örülne, ha minél többen csatlakoznának a kezdeményezéshez, és napközben is tennének ajándékot a dobozba, hogy szebbé tegyék a gyerekek ünnepvárását.

Arra kéri az ajándékot adókat, hogy nejlonba, majd csomagolópapírba tegyék őket, hogy az ajándék csomagolása ízléses, ugyanakkor fertőtleníthető is legyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában