herendi mintával festett gömbök is díszítik

2020.12.06. 15:30

Hétméteres ezüstfenyőt állított a porcelánmanufaktúra

Mára már hagyománnyá vált a Herendi Porcelánmanufaktúránál, hogy advent első vasárnapjára karácsonyfát állítanak az aulában. Ezzel a már nyolcéves szokással szeretnék kifejezni a karácsonyra készülődés örömét és segíteni a lelki ráhangolódást az ünnepekre, amihez a szép látványon túl a kellemes fenyőillat is hozzájárul.

Molnár Sándor

Simon Attila vezérigazgató a közel hétméteres ezüstfenyő előtt az aulában

Fotó: Molnár Sándor/Napló

2020 decemberében egy közel hétméteres ezüstfenyőt állítottak fel, amelyre a Nagy Márta által tervezett sajátos, herendi áttöréses technikával készült karácsonyfadíszek is felkerültek. Ez az ünnepi kollekció minden évben bővül egy-egy új darabbal, amelyek amerikai vagy akár japán kérésre készülnek, és ezekből az újdonságokból is mindig tesznek fel néhányat a fára. Emellett herendi mintával festett gömbök is díszítik a méretes fát.

A szép látványon túl a kellemes fenyőillat is hozzájárul a karácsonyváráshoz Fotó: Molnár Sándor/Napló

A korábbi években az is hagyomány volt a városban, hogy a helyi óvodások és kisiskolások is ellátogattak ide és megnézték a manufaktúra karácsonyfáját. Sajnos idén, a szigorítások miatt, erre nem kerülhetett sor.

Fotó: Molnár Sándor/Napló

Simon Attila vezérigazgató szerint ekkora karácsonyfát felállítani nem könnyű dolog, ezért minden évben gratulál annak a három-négy munkatársnak, akik elvégzik ezt a feladatot. Mint meséli, már első alkalommal jó érzéssel tölti el a munkából távozó kollégákat, amikor meglátják a még díszítetlen, de lenyűgöző méretű és illatú fát, amelynél nagyobb beltéri karácsonyfáról keveset hallani.

Simon Attila vezérigazgató a közel hétméteres ezüstfenyő előtt az aulában Fotó: Molnár Sándor/Napló

– Ez a szép faállítási szokás teljesen összhangban van a Családbarát munkahely címünkkel, amelyet ebben az évben nyertünk el. Minden család – lehetősége szerint – állít fát karácsonykor, ezért természetesen a herendi manufaktúra nagy családja is felállítja a maga karácsonyfáját – hangsúlyozza a vezérigazgató, aki hozzáteszi még, hogy sajnos a hagyományos év végi ünnepségük idén a pandémiahelyzet miatt elmarad, de 2021-ben várhatóan majd bepótolhatják azt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában