Első a Bakony a Bánki előtt

2021.01.19. 11:00

Évet értékeltek a megyei természetbarátok

Évértékelő ülést tartott szombaton a Veszprém Megyei Természetbarát Szövetség. A tagszervezetek közül 616 ponttal a Bakony Természetbarát Egyesület Veszprém szerezte meg az első helyezést. A rendezvényt online tartották a korlátozások miatt.

Tisler Anna

Megyénk és az ország legszebb helyein túráznak a természetjárók

Fotó: Balaton-felvidéki Nemzeti Park

Az egyesület elnöke Mag Éva, Harkai Ferenc általános elnökhelyettes, Karácson Sándor szakmai elnökhelyettes. Az elnök a gazdasági ügyeket, a túramozgalmak koordinálását, a levelezést végezte, a szakmai elnökhelyettes a minősítést ellenőrizte. Az ő feladatuk volt még a térképfelelősi munka, az információk gyűjtése és a jogszabályok értelmezése, valamint az alapszabály karbantartása.

Az általános elnökhelyettes a jelzésfestést irányította, és részt is vett a munkában. A tagszervezetek közül 616 ponttal a Bakony Természetbarát Egyesület Veszprém szerezte meg az első helyezést, második lett 429 ponttal a Bánki Donát Természetbarát Egyesület Ajka, harmadikként végzett 314 ponttal az Építők Természetbarát Sportegyesület Veszprém, további sorrend: Balatonfüredi Természetbarát Egyesület, Tapolcai-medence Természetjáró Sportegyesület, Hajagi Természetvédő és Szabadidő Egyesület Herend, Ajkai Kórház Sportegyesület, Egészség és Egység a Természettel Egyesület Veszprém, Édesvíz Természetbarát Egyesület, FutaPét Tömegsport Egyesület, Bekerge Szabadidős, Turisztikai és Rekreációs Sportegyesület Tapolca, Honvéd Ezüst Nyíl Sportegyesület Természetbarát Szakosztály Pápa, Noszlop Községi Sportegyesület Noszlopakodók Természetjáró Szakosztály.

Érdemes természetjáró elismerésben részesült Vasanits László és Kovácsné Kóger Judit, mindketten az ajkai Bánki Donát Természetjáró Egyesület tagjai. Kiváló természetjáró lett Illána Erzsébet, a Balatonfüredi Természetjáró Egyesület tagja.

Megyénk és az ország legszebb helyein túráznak a természetjárók Fotó: Balaton-felvidéki Nemzeti Park

Idén is értékelték az egyéni teljesítményeket. A felnőtt férfi gyalogos szakágban 10 705 ponttal első lett Szalai József, második 6659 ponttal Garbai Gábor, harmadik 6653 ponttal Vasanits László, mindhárman az ajkai Bánki tagjai. Szenior férfi gyalogos szakágban Káldi Géza, az ajkai Bánki örökös tiszteletbeli elnöke 2536 ponttal első lett, az ugyancsak bánkis Hefler László 1396 ponttal másodikként végzett. A felnőtt férfi kerékpáros szakágban az ajkai bánkis Tihanyi Balázs 3186 ponttal a legjobbnak bizonyult, szenior női gyalogos szakágban Komlósi Anna, a Bakony TE Veszprém tagja 2103 ponttal győzött. Az ifjúsági leány gyalogos szakágban Harkai Dóra (Bakony TE Veszprém) vezetett, a felnőtt női gyalogos szakágban első 6251 ponttal Für Ágnes (Tapolcai-medence TSE), második 3796 ponttal Csornai Edina, harmadik 3782 ponttal Rónavölgyi Jolán (mindkettő Bakony TE Veszprém).

A felnőtt női kerékpáros szakágban is bánkis győzelem született, Horváth Ágnes 3155 ponttal vezeti a listát, második Annus Szilvia 2123 ponttal, az ifjúsági hölgy kerékpáros szakágban az ugyancsak bánkis Sándor Dorka 1220 ponttal volt a legeredményesebb.

Illána Erzsébet kapta a Természetjárás Fejlesztéséért érdemrend ezüst fokozatát, a bronz fokozatát Peer Gyula, a Bakony TE Veszprém tagja. A Dr. Téry Ödön-emlék­érmet Nagy Roland (Építők TSE Veszprém), míg a Czárán Gyula-emlékérmet Dóra Im- re, a Balatonfüredi TE tagja kapta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában