Megpróbáltatásokkal teli év volt, ám felnyitotta a szemünket

A tavalyi év meghatározó volt mindannyiunk számára. A vírus és annak következményei, a szabályozások ledöntöttek a lábunkról, elszeparáltak minket egymástól. Megritkultak, majd elmaradtak a nagy találkozások, csökkentek az érintkezések, régen látott vendég lett az ölelés, a kézfogás, a puszi. Üresen kongtak a mozik, színházak, kávézók, éttermek, majd az iskolák is hiányolták a diákjaikat. Eluralkodott a szorongás, félelem a betegségtől, haláltól, elmagányosodástól.

Smidhoffer Eszter

Forrás: Pixabay

A 2020-as év két fő jelmondata, a Maradj otthon! és a Maszkot fel! örökre beleégett a tudatunkba. Kemény, megpróbáltatásokkal teli év volt, ám a sok nehézség közepette felnyitotta a szemünket, hogy melyek azok a dolgok, amiket egész eddig halogattunk, melyek a valódi értékek, amelyekre a pandémia rávilágított.

Majd boldog leszek, majd megcsinálom, majd belekezdek, majd elmondom neki, majd utazom, ha.

Már oly sokszor elhatároztuk, hogy ezt és ezt megtesszük, ám legtöbb esetben csak halogattunk. Hej ráérünk arra még, Pató Pál úr módjára. Az élet viszont bármikor megálljt parancsolhat és intettek az álmoknak, terveknek.

Az ember természetéből adódóan mindig arra vágyik a leginkább, ami elérhetetlen, amit nem kaphat meg. Nem volt ez másképp ebben az időszakban sem. Ne várjunk arra, hogy ha majd minden klappol, akkor cselekszünk. Merjünk élni – a pandémia után – utazni, szeretni, jót beszélgetni, legyen időnk a szeretteinkre, vágjunk bele új, izgalmas dolgokba, bontakoztassuk ki tehetségünket, szárnyaljunk, nevessünk, amennyit lehet.

zükséghelyzetben pedig – ahogy sokan tették, tettük is – segítsük, támogassuk egymást, a bajba jutottakat, törődjünk a beteg, távol élő szeretteinkkel, akár, ha csak online is, maradjunk kapcsolatban. Vegyük észre az apró csodákat ebben a vészterhes időben is. Lássuk meg minden napban a szépet, keressünk boldogságforrást, amely sosem apad ki.

Minden nap legyen egy kedves szavunk a társunkhoz, környezetünkhöz. Éljünk meg és élvezzünk ki minden napot, mintha az utolsó lenne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában