Magyar tenger reggeltől estig

2021.01.28. 16:00

Nagy ajándék, hogy a Balaton közelében élhetünk (fotók)

Azúr, türkiz, haragos zöld, antracit, lila: szinte megszámlálhatatlan az a szín- és árnyalategyüttes, amely egyetlen nap alatt a Balaton víztükrén megfigyelhető.

Varga Richárd/veol.hu

Fotó: Varga Richárd/veol.hu

A nap kezdetén Tihany irányából figyeltük az erőteljesen hullámzó és hangosan morajló vizet. A sötéten imbolygó víztükör, a dülöngélő vitorlások és a háttérben meghúzódó füredi házak igazán festői látványt nyújtottak.

Szinte alig kellett pár kilométert autózni, hogy teljesen más arcát mutassa nekünk a Balaton. A tihanyi Visszhang-dombról szemlélve egészen elképesztő, türkiz és azúr színekben pompázott a tó.

Fotó: Varga Richárd/veol.hu

Balatonalmádi strandját a kacsák és sirályok foglalták el a téli szezonra.

Fotó: Varga Richárd/veol.hu

Balatonfűzfőn a nádas mögött lebukó Nap fényében állva, teljes csendben és nyugalomban, egészen könnyen érzi igaznak az ember az olyan közhelyeket, mint amilyen például „a boldogság ott van az orrunk előtt” mondat is. Tényleg ott van. És ahhoz, hogy ezt minél gyakrabban észrevegyük, lehet, hogy néha le kell menni a Balaton-partra.

Fotó: Varga Richárd/veol.hu

További képekért tekintse meg galériánkat:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában