rendhagyó megoldás

2021.03.15. 18:27

Családi csapatokban gyűjtötték a szemetet Barnagon

A község lakói idén sem akarták kihagyni a tavaszi szemétszedést, ezért rendhagyó megoldást kerestek a rendkívüli helyzetben. Több szakaszra osztották fel a megtisztítandó részeket a településen és környékén, minden szakaszra egy-egy család jelentkezhetett.

Molnár Sándor

Szülők és gyerekek egyaránt részt vettek az önkéntes településtakarításon

Forrás: önkormányzat

– Tavaly nyárra halasztottuk a településtakarítást a vírus miatt, de a nagy fűben már sokkal nehezebb volt megtalálni az eldobált szemetet. Ezért idén semmiképpen sem akartunk halasztani, mert sajnos szemét bőven akad a környéken – mondta el Horváth Zoltán polgármester, aki hozzátette még, hogy a segíteni vágyó és a környezetükre odafigyelő önkénteseket a szükséges óvintézkedések figyelembevételével és a szabályok betartásával hívták a hétvégén szemetet szedni.

Fotó: önkormányzat

A barnagiak a korlátozások miatt több szakaszra osztották fel a megtisztítandó részeket a településen és környékén, minden szakaszra egy-egy család jelentkezhetett, akik tetszőleges időpontban járták végig a vállalt településrészeket. Így a csoportok nem érintkeztek egymással, de mégis megvalósulhatott a közös szemétszedés. Zsákot a helyi kisboltban kérhettek a résztvevők, valamint igény esetén láthatósági mellényt és védőkesztyűt is biztosítottak számukra. Az összegyűlt szemetet a faluház udvarán adhatták le a takarítók, vagy a kijelölt útszakasz szélén hagyták azt, amit aztán az önkormányzat munkatársai gyűjtöttek össze.

Szülők és gyerekek egyaránt részt vettek az önkéntes településtakarításon Fotó: önkormányzat

– Az önkénteseknek máskor egy közös ebéddel tudtuk megköszönni segítségüket, de most be kellett érniük ásványvízzel és a gyerekeknek biztosított gyümölcslével. Nagyon bízunk benne, hogy ez volt az utolsó rendhagyó településtakarításunk, mert sokkal jobb hangulatban telik a társadalmi munka, ha a közösség valóban közösségként tud egymással együttműködni – fogalmazott a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában