Nanotechnológiás fertőtlenítés és maximális odafigyelés: így készül a nyitásra az utazási iroda

A tavalyi év az utazási irodáknak is rengeteg problémát okozott, hiszen pillanatok alatt zárt be szinte az egész világ. Idén azonban a nyár közeledtével a – járványhelyzet és a szigorítások árnyékában – már sokan gondolnak a nyári nyaralásra.

Szauer Annamária

A veszprémi Lovasi és Társai Tourist irodavezetője Lovasi Zsuzsanna elmondta, hogy tavaly a meghirdetett mintegy kilencven programjuk közül körülbelül tízet sikerült elindítani. Most őt kérdeztük, hogy készülnek ennek fényében az idei évre és milyen óvintézkedésre számíthatnak az utazni vágyok.

Mennyire nőtt meg a belföldi utak népszerűsége?

Miután egyértelművé vált, hogy a külföldi körutazásainkat nem, vagy csak részben fogjuk tudni elindítani, hamar megláttuk a lehetőséget a belföldi utak szervezésében. Ennek eredményeképp sokan éltek inkább ezzel a lehetőséggel. Gyorsan népszerűek lettek, így az idei évben tovább bővítettük a belföldi kínálatunkat.

Hamar népszerűek lettek a belföldi utak
Fotó: pixabay.com

Milyen a foglalási kedv az idei utakra?

Érezhető, hogy az emberek egyre inkább kimozdulnának: január óta azt tapasztaljuk, hogy nagy az utazási kedv, szép számmal foglalnak külföldre és belföldre egyaránt. A foglalások száma azonban messze nem közelíti meg az elmúlt évek adatait. Sokan kivárnak, hogyan alakul a járvány, annak elmúltával minden bizonnyal újra növekedni fog a foglalási kedv.

Melyik a legnépszerűbb célpont?

Elsősorban a tengerpartok és a kulturális körutazások vonzzák az utazni vágyókat. Népszerűek a városlátogatások és a természeti kincsekben bővelkedő országok, köztük Magyarország is.

Sokan jelentkeznek a városlátogatásokra is
Fotó: pixabay.com

Jellemzően melyik korosztály foglal Önöknél?

Utazóközönségünk általában 50 év feletti, de örömteli, hogy egyre több fiatal vágyik társas utazásra, illetve bízik meg irodánk szakértelmében. A járvány fennállása óta sokan támaszkodnak a szakmára, hiszen egy utazási iroda sokkal naprakészebb információval tud szolgálni, mert folyamatosan figyelik a célországok intézkedéseit.

Milyen óvintézkedéseket tesz az iroda fertőzés esélyének csökkentése érdekében?

Utazásainkon maximális figyelmet fordítunk utasaink és munkatársaink biztonságaira és a hatósági előírások betartására. A biztonságos újra indulásra autóbuszaink is felkészültek, hiszen egy speciális nanotechnológiás eljárással kerülnek fertőtlenítésre. Ezen kívül minden buszunk kézfertőtlenítővel van felszerelve, és a gépkocsivezetőink is kiemelt figyelmet fordítanak a tisztaságra, a higiéniára, valamint folyamatosan gondoskodnak a busz megfelelő szellőztetéséről és fertőtlenítéséről.

Előfordulhat, hogy csak oltási igazolvánnyal rendelkezők vehetnek majd részt az utazásokon?

Mivel ezt még a szakemberek sem tudják pontosan, mi sem tudjuk megmondani, hogyan alakul a jövő e tekintetben. Amíg a járvány itt van velünk, valószínűsítjük, hogy bizonyos feltételekhez lesz kötve az utazás, ez lehet negatív teszt vagy oltási igazolvány felmutatása is, de az is lehet, hogy a tavalyi évhez hasonlóan feloldják ezeket az korlátozásokat.

A csoportokat vezető idegenvezetők számára előírják az oltást?

Ebben a kérdésben az illetékes hatóságok előírásait fogjuk mi is követni.

Koronavírus Veszprém megyében

A dosszié további cikkei

Koronavírus Veszprém megyében

A dosszié további cikkei

Ezek is érdekelhetik