Egyedi faldekorációk

2021.03.14. 07:00

Újdonsággal bővült Varjas Judit szakmai repertoárja

Varjas Judit képzőművész munkáit már ismerhetik lapunk olvasói. Bemutattuk a Judit által festett tapolcai, tóparti halas lépcsőt, az egyedi ékszereket, amelyeket alpakka evőeszközökből és üvegből készít, valamint a gyönyörű húsvéti strucctojásokat.

Tóth B. Zsuzsa

Varjas Judit lakások, szállodák helyiségeit dekorálja különféle 3D-s mintákkal. Most divatosak például az állatbőrt utánzó és a csipkemotívumok, a mandalák

Judit keze nyomát az utóbbi időszakban egyre több faldekoráció is őrzi. Festett mesefigurákat óvodák csoportszobáinak falára, virágmotívumokat nappalikba, a legújabb beltéri munkái során pedig időtálló, háromdimenziós faldíszek készülnek panziók szobáiba, szállodák társalgóiba, orvosi rendelők, szépségszalonok helyiségeibe. Sőt, akár a konyhába, fürdőszobába is elkészíti az egyedi, a megrendelő igényeinek, ízlésének megfelelő díszítéseket.

– Több réteg speciális, prémium minőségű glettet használok a díszítéshez, az anyagot különféle glettvasakkal, spaklikkal viszem fel. Stencilekkel, pigmentekkel dolgozom, így elérhető számtalan különféle textúra, minta, és a festésekkel a most reneszánszukat élő fémes vagy rozsdás hatás, de a betonra hasonlító külső ugyancsak. Egy lakás, ház bármely pontján alkalmazható a technika. Díszíthető így például a lépcsőház, a nappali fala, az ágy mögötti falrész, lépcső alatti falrész, de a dekor felfuthat akár a plafonra. Feldobható egy üres fal vagy boltív, oszlop. Sőt, még a vizes helyiségek, a konyha, fürdőszoba is, hiszen mosható, zsírtalanítható, vízálló lehet az elkészült felület. Akár vízkőoldóval is tisztíthatjuk. A fürdőszobákban praktikusabb a sík felület például márványos, palakő vagy beton hatású mintával, de modernebb lakásokban jól mutat a krokodilbőrre, kígyóbőrre hasonlító minta.

Aki romantikusabb alkat, és inkább a klasszikus vagy vintage stílust részesíti előnyben, az kérhet csipkemintát, vagy koncentrikus körökből kialakított, mandalákra hasonlító dekorációt. Végtelen a lehetőség, minden kérésnek eleget lehet tenni némi fantáziával – vallja Judit. Természetesen az elkészült dísz végül színt kap, ugyancsak igény szerint. Sokan kérik most a színátmenetet, vagy a fémes csillogással bolondított türkiz árnyalatokat. Menő a szürke és a rózsaszín, valamint más pasztellszínek széles skálája.

Varjas Judit lakások, szállodák helyiségeit dekorálja különféle 3D-s mintákkal. Most divatosak például az állatbőrt utánzó és a csipkemotívumok, a mandalák

A munka során ki kell várni a kötési, száradási időket, minimum hét réteg alapozás után lehet csak festeni, árnyalni, színezni.

Nagy előnye azonban a technikának, hogy akár a meglevő csempére felvihető a glett, így nincs zajos bontás, por. Gyors és tiszta, csendes a munka. Az elkészült dísz strapabíró, sokkal inkább, mint a klasszikus falfestés vagy a tapéta. No meg persze abszolút egyedi – szögezi le Judit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában