hirdetés

2021.04.20. 13:19

Cipőt keres az első gyermekének? Nézze meg, melyek lesznek a megfelelőek!

Az első gyermek érkezése minden szülőt izgalommal tölt el. Az izgalom nem szűnik meg a pici érkezésével, hiszen a gyermek állandó gondoskodást és törődést igényel, legyen szó bármiről is a gyermek életében. A gyerekruhák kiválasztása is sokszor gondot okoz a szülőknek. Majd a gyermek tipegni kezd és a megfelelő lábbelit is ki kell választani a szülőknek. De milyen cipőt, és hogyan is válasszanak cipőt az elsőgyermekes szülők? Mutatjuk a válaszokat!

Baby shoes

Mikor és milyen cipőt vegyünk első gyermekünknek?

Szakértők szerint, a gyereknek már az első lépések megtételéhez is stabil és biztonságot jelentő cipőre van szüksége. Egy pici gyermek még nem tud szólni, ha szorítja a cipő, vagy ha az túl nagy a lábára, viszont nagyon lényeges, hogy pontosan illeszkedő cipőt válasszunk, mert a nem megfelelő cipőben a gyermek lába nem tud kényelmesen mozogni, illetve rossz testtartás is kialakulhat nála, nem beszélve a csípő – és a lábfájdalomról, amit egy kényelmetlen, a gyermek lábával nem kompatibilis cipő okozhat.

Amikor szülőként úgy döntünk, hogy cipőt vásárolunk a gyermekünknek, az első és legfontosabb lépés az, hogy megmérjük a gyermek lábát. Ma már online is vásárolhatunk cipőt, hiszen a cipők minden paramétere részletesen fel van tüntetve, így egy alapos mérést követően, már bele is vethetjük magunkat az online vásárlásba. A gyerekcipők – ecipo.hu oldalon valóban olyan részletes keresést indíthatunk el, hogy bizonyára a legtökéletesebb cipőt választhatjuk ki a csemeténk számára.

Milyen szempontok alapján válasszunk?

Első körben beírhatjuk a gyermek nemét, majd a gyermekünk lemért lábmérete alapján, a cipő méretét. Az ecipo.hu oldalon gyártót és árkategóriát is meghatározhatunk, ha ragaszkodunk egy adott márkához, ezzel nagyban megkönnyíthetjük a saját keresésünket és ezzel időt is megspórolhatunk. A további keresési funkciók között szerepel a cipő színe, a kivitelezése és az évszaknak megfelelően azt is meghatározhatjuk, hogy bélelt cipőre vagy nyári szandálra van szükségünk. Ha ezeken is túl vagyunk, következhet a felsőrész anyaga, amely szintén leszűkíti a keresést, hiszen válogathatunk lakkozott, felsőbőr, irha vagy a nubuk anyagok között is. A cipőorr típusa is meghatározó eleme lehet a cipőválasztásnak, e szerint a nyitott, a négyzet alakú és a kerek orrú cipők jöhetnek számításba.

Amikor méretet veszünk a gyermekünk lábáról, akkor ne csak a talphosszt mérjük meg, hanem a lábfejet, pontosabban annak szélességét is, mert csak így tudunk majd a gyermekünknek kényelmes, minden szempontból megfelelő cipőt vásárolni. Az ecipo.hu keresőjében még ennek meghatározására is van lehetőség, ami valóban nagyon előnyös, hiszen ezzel a funkcióval is megnő az esélye, hogy a lehető legtökéletesebb cipővel okozzunk örömet a csemeténknek.

A cipő vásárlásánál azt is el kell döntetünk, hogy vízálló legyen, vagy ez nem olyan kulcsfontosságú szempont. Tavasszal és ősszel, amikor sokszor esik az eső, ez egy lényeges kritérium, főleg, ha a gyermekünk iskolában, vagy óvodában tölti a napja nagy részét, vagy tudjuk, hogy egész nap ugyanabban a lábbeliben tölti a napját.

Végezetül, de nem utolsósorban, arról is határoznunk kell, hogy milyen legyen az a bizonyos cipő? Belebújós, cipzáras, csatos, fűzős vagy tépőzáras? Nyilván, egy kisebb gyermeknél még azt is figyelembe kell vennünk, hogy könnyen fel tudja venni és le tudja húzni a lábáról. Egy nagyobb gyermek esetében pedig a gyermek életvitelét is figyelembe kell vennünk. Ha sokat szaladgál és sportol, akkor a kényelem mellett az is lényeges, hogy a cipő csatja, cipzárja, fűzője ne akadályozza a gyermeket semmiben és stabilan tartsa a gyermek lábát.

gyerekcipők – ecipo.hu

Milyen nemű a gyermek?

A gyerekcipők között nem alapján is válogathatunk. A kislányok szeretik a rózsaszín, vagy más élénk színű, netalántán virágmintás szandálokat és cipőket. A kisfiúknak gyakran választunk sötétebb cipőket, de hogy ne legyen olyan komor megjelenésű a lábbeli, akár mesehősökkel díszített modellek közül is válogathatunk. Cipővásárlásánál ne feledkezzünk meg arról, hogy egy – egy évszakban többféle cipőre, lábbelire is szüksége lehet gyermekünknek, hiszen mint ahogyan a gyermek hangulata is ingadozik, úgy az egyes évszakok is nagyon szeszélyesek lehetnek. Válogass az ecipo.hu oldalon, ahol minden évszakhoz találsz megfelelő lábbelit a gyermekednek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában