Minyonok és katicák

2021.04.19. 19:00

Oázisok a lakótelepi betonsivatagban – A legszebb kiskerteket kerestük

A veszprémi Haszkovó lakótelepet sokszor csúfolják „betondzsungel” vagy „betonsivatag” elnevezésekkel, ám az itt lakók mindig arra törekednek, hogy a legkisebb zöld területekre is virágot ültessenek. A lakótelep legszebb kiskertjét kerestük meg ezalkalommal.

Horváth Virág

Nehéz lenne sorrendet felállítani a Haszkovó lakótelep kiskertjei között. Valóban olyan érzése van az embernek a betonrengetegben sétálva, mintha lépten-nyomon kis oázisokba botlana. A „lakótelepi kertészek” a legkreatívabb módon díszítik fel az épületek előtt és mögött található kerteket: süni, katica, de szalamandra és minyon is helyet kap a virágok között.

Legnagyobb örömünkre nemcsak gaz, de szemét se volt sehol, az itt élők valóban figyelnek a környezetükre, és a közösség igyekszik széppé varázsolni a lakhelyét. Habár azt írtuk, a legszebb kiskertet keressük, nem tudtunk különbséget tenni, minden ágyás, minden koncepció ízléses, egyedi, kreatív, és láthatóan, rengeteg munkával és szeretettel készültek.

Tehát minden kiskert győztes lett a veol.hu összeállításában, íme:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában