Örömet szereztek kicsiknek, időseknek

2021.04.06. 21:33

Vidám dekorációk és ajándékcsomagok

Helyiek által készített, szemnek szép húsvéti dekorációkkal találkozhatnak a járókelők, illetve az átutazók Csót több közterületén.

Laskovics Márió

Négy helyszínen díszítik új, kreatív húsvéti figurák a falut

Fotó: Laskovics Márió/Napló

Kékesi István, Csót polgármestere a Naplónak nyilatkozva elmondta, a faluháznál, a katolikus templomnál, az Immaculata Mária-szobornál és az óvoda előtt találhatóak díszítések, melyek a falugondnok és egy óvodapedagógus keze munkáját dicsérik. A megvásárolt rétegelt lemezből Marton Mihály falugondnok dekopírfűrésszel körülvágta a Horváth Ágnes óvodapedagógus által rárajzolt figurákat, majd azokra a kreatív óvónő festette meg a nyuszikat, a tojásokat, a bárányokat és a feszületet.

– Eddig is voltak húsvéti dekorációink, vesszőfonással peddignádból készült nagy tojások. A mostani újdonságot pedig már tavaly is megvalósítottuk volna, azonban a járványhelyzet miatt sajnos elmaradt – fűzte hozzá a faluvezető.

Négy helyszínen díszítik új, kreatív húsvéti figurák a falut Fotó: Laskovics Márió/Napló

Kékesi István megjegyezte, minden helyi lakos kapott – a tavalyinál értékesebb – édességcsomagot ünnepi üdvözlőkártyával. Jó volt a visszhangja a gesztusnak, főleg az idősek örültek nagyon annak, hogy ezáltal újra gyermeknek érezhették magukat. A Csóti Csodavilág Óvoda vezetői nagycsütörtökön valamennyi óvodás kisgyermeknek édességből és gyümölcsből álló húsvéti ajándékcsomagot osztottak szét – tájékoztatott a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában