Gyerekszáj – Miért jó gyereknek lenni? (videó)

A balatonkenesei Kultúra Házában vasárnap rengeteg programmal készültek gyereknap alkalmából. Az előadások előtt gyerekeket kérdeztünk arról, hogy tulajdonképpen miért is jó gyereknek lenni?

Horváth Virág

Fotó: Horváth Virág

A balatonkenesei Kultúra Házában gazdag gyereknapi műsorral készültek, fellépett a Mesekocsi Színház, megérkezett a Lufi bohóc és Kalap Jakab bábelőadását is megtekinthették a legkisebbek. A gyereknapon nemcsak ünnepeljük a gyermekeket, de felnőttként egy kis nosztalgiával is elfog, ahogyan a gondtalan csemetéinket nézzük, hiszen mi is voltunk ekkorák. Azt azonban gyakran elfelejtjük, hogy a kicsik agya még más logika szerint jár, mint a felnőtteké. A műsor kezdete előtt kaptuk videóvégre a gyerekeket, hogy megtudjuk, miért jó gyereknek lenni?

Tóth-Renczes Zsuzsanna 8 éves, és már kész nagylány, és eszerint is válaszolta meg a kérdésünket. Mivel anyukája sokat dolgozik, szerinte azért jó gyereknek lenni, mert neki addig sem kell dolgoznia. Gyereknapra saját szobát kért, és úgy tűnik, hamarosan meg is kapja majd.

Kiss Benike 3 és fél éves, számára a gyereknap is olyan mint az összes többi nap, mint kiderült, folyton játszik. Néha olyan játékokkal, amiket maga sem ismer, néha pedig a varázs repülő játékával.

Zsombor és Levente igazi fiús testvérpár, ahogy elmondták, anyukájuk nem szereti, ha együtt játszanak, mert mindig veszekednek. Ennek ellenére úgy tűnik mégis jó testvérek, és mind a ketten kaptak ajándékot gyereknap alkalmából a szüleiktől, amiért nagyon hálásak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában