Hódít a természetesség

2021.05.02. 07:00

Óvatosan a hirtelen felkapott szépségipari hóbortokkal!

A magyar nők egyre inkább a természetes szépségük kiemelésére törekednek. Siklós Júlia professzionális sminktetováló és -oktató a szakmában töltött 19 év tapasztalataira alapozva elárulta, hogy a megjelenésünk vonatkozásában valahol az önbizalomhiány és a tökéletességmánia között „lebegünk”, mégis sokkal tudatosabbak vagyunk a külföldi nőkhöz képest.

Tóth B. Zsuzsa

A szépülési folyamat eredményének pozitív hatásai lehetnek az önbizalomra és a magánéletre is

Forrás: Shutterstock

Fotós: Shutterstock

– Az elmúlt tizenkilenc év alatt azt figyeltem meg, hogy a magyarok nagyobb becsben tartják a természetes adottságaikat. Külföldön jellemzőek az egységes stílusú plasztikai beavatkozások, emiatt több az „egyenarcú” hölgy, őket pedig könnyebb tetoválni. A pici orr, a feltöltött száj tökéletes alapot biztosít a sminktetoválóknak. Itthon azért ezt nem lehet ennyire érezni. A magyar nők a plasztikai igazítások során is inkább óvják a természetes szépségüket, és szerintem tudatosabbak is vagyunk. Tudjuk, hogy az arcunkról van szó, és komoly következményei lehetnek, ha nem a megfelelő szakemberhez fordulunk. A vendégeim legtöbbször utánajárnak a legújabb technikáknak, és konkrét elképzelésekkel érkeznek hozzám. Most leginkább a nude árnyalatokat keresik, és visszafogott, elegáns nappali sminkhatást szeretnének viszontlátni magukon – mondta Siklós Júlia. Megjegyezte, sok ötven év feletti hölgy kérdezi, hogy vajon az ő korában illik-e szemöldököt tetováltatni?

– Ez a kérdés mindig elszomorít, mert olyan, mintha azt éreznék, hogy nekik már lejárt az idő, nem lehetnek szépek ötven év felett. A természetes szépülési folyamat eredményének komoly pozitív hatásai lehetnek az önbizalomra és a magánéletre is. Nem egy vendégem számolt be arról, hogy az eljárás óta sokkal kiegyensúlyozottabbnak érzi magát, ami kifejezetten jó hatással van a férjével/párjával való kapcsolatára – hangsúlyozta a szakember.

A fiatalok körében gyakori, hogy minden áron a tökéletességre törekednek. Júlia sokszor azzal szembesül, hogy irreális elvárásokat támasztanak saját magukkal szemben a nők, ami szerinte részben a közösségi médiának köszönhető. Előfordul, hogy nagyítós tükörrel, a létező összes szögből, pánikolva nézegetik magukat. Mint mondta, szomorú látni, hogy mennyi bájos fiatal lány esik áldozatul ennek a kíméletlen megfelelési kényszernek.

A szépülési folyamat eredményének pozitív hatásai lehetnek az önbizalomra és a magánéletre is Fotó: Shutterstock

Egyre több helyen találkozhatunk a szeplőtetoválással, illetve az alapozót helyettesítő tetoválással. A szakember azonban óvatosságra int a hirtelen felkapott hóbortokkal szemben. Egy szeplőtetoválás esetén a pigment idővel elszíneződhet, és ami az elején még jól nézett ki, nem biztos, hogy a gyógyulás után is jól mutat majd. A bőrszépítő, alapozószerű sminktetoválás pedig egy viszonylag friss technológia, ezért nem ismerjük a hosszú távú hatásait. Itt lényegében egy tartós alapozásról van szó, ami az egész arcot érinti, ezért óvatosan kísérletezzünk vele.

Szerencsére a zöld „börtöntetkók” ideje lejárt, a magyar sminktetováló művészek pedig azon dolgoznak, hogy a vendégek természetes szépségét emeljék ki. Egy jó sminktetoválást éppen ezért észre sem lehet venni, a hatását viszont annál inkább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!