Sikert aratott a tortaszépségversenyen a fűzfői cukrász

Nemrégiben egy cukrászati alapanyagokkal foglalkozó veszprémi cég a közösségi oldalán tortaszépségversenyt hirdetett, melyet a balatonfűzfői Tóth Mariann nyert meg Rózsaszín álom nevezetű tortájával.

Szendi Péter

és liofilizált eperdarabokkal. A habcsókok és a makaronok is Tóth Mariann keze munkáját dicsérik

Fotó: Szendi Péter/Napló

Ha jól emlékszem, hat évvel ezelőtt az öcsém iker fiainak a születésnapjára készítettem egy tortát. Akkor még több-kevesebb sikerrel, viszont az íze már akkor is mindenkinek jobban tetszett, mint a cukrászdaié. Rengeteg videót megnéztem az interneten, különböző praktikákat lestem el, majd a családomon teszteltem. Mikor elkészül egy torta, mindig izgatott vagyok, hogy tetszetős, finom-e, mert mindegyikben benne van a szívem, a lelkem.

A habcsókok és a makaronok is Tóth Mariann keze munkáját dicsérik
Fotó: Szendi Péter/Napló

Soha nincs két egyforma tortám eleveníti fel az előzményeket Mariann, miközben megcsodálhatom a győztes alkotást. A versenyen azért indult, mert a barátai már régóta biztatták erre. Nem számított arra, hogy megnyeri, hisz megnézte az indulók tortáit, szerényen megjegyezte, hogy voltak sokkal szebbek, mint amit ő készített. A Rózsaszín álom torta, ahogy a díszítés is tükrözi, tejszínes eperkém volt fehércsokoládé-forgáccsal és liofilizált eperdarabokkal.

A Rózsaszín álom torta, ahogy a díszítés is tükrözi, tejszínes eperkém volt fehércsokoládé-forgáccsal és liofilizált eperdarabokka
Fotó: Szendi Péter/Napló

Mariann keze munkáját dicsérik a habcsókok és a makaronok is, melyeket egyedül tanult meg elkészíteni. A tortát egy nagyon kedves ismerősének csinálta. Tudni kell, hogy eddig ő sütötte maguknak, de idő hiányában most megbízta Mariannt. Pontos receptet nem tud adni, mert mint mindig kísérletezik, és tortái nem recept alapján készülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában