Új mintát kapott a herendi oroszlán

A Herendre érkezők tapasztalhatják, hogy évről évre új megjelenést kap a Porcelánium téren felállított oroszlán.

Molnár Sándor

Fotó: Molnár Sándor/Napló

2020-ban a jellegzetes alkotás remek ibolyamintát és szájmaszkot is viselt. Utóbbival kifejezve azt a nehéz időszakot, amelyet a koronavírus okozott mindannyiunk számára. Néhány napja azonban egy „új” oroszlánnal találkozhatnak a Herendre látogatók.

Fotó: Molnár Sándor/Napló

– Örülünk annak, hogy a koronavírus statisztikái egyre kedvezőbb képet mutatnak. A normális életünk remélhetőleg kezd visszatérni, ezért úgy döntöttünk, hogy a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően ismételten megnyitjuk a Herendi Porcelánművészeti Múzeumot és a Porcelanium Látogatóközpontunkat. Úgy gondoltuk, hogy ha egy új időszak kezdődik az életünkben, és a turizmusban is indul az új szezon, akkor ezt egy új mintába öltöztetett herendi oroszlánnal is kifejezzük – mondta el Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója.

Fotó: Molnár Sándor/Napló

Az új dizájnként egy, a japán piacra szánt terméken megjelenített mintát festettek rá az állatok királyára. Az „újraöltöztetett” oroszlán már az első néhány napon nagy népszerűségre tett szert, és már nem visel maszkot, hogy ezzel is optimizmust sugározzon. Simon Attila reméli, hogy egyre több turista érkezik majd a városba, és leli örömét az oroszlánra festett új mintában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában