Veszprémi csatornából mentettek ki egy rémült kismacskát a tűzoltók

Keservesen nyávogott egy kismacska, mert beszorult Veszprémben, a Házgyári úton egy csatornába vasárnap hajnalban, tudtuk meg Csondor Henrietta megyei katasztrófavédelmi szóvivőtől.

Kovács Erika

Megmentették a kismacska életét a veszprémi tűzoltók, akik ennivalót és menedéket is adtak neki. A kölyök ott várja a gazdáját Fotó: Katasztrófavédelem

Ezt meghallotta egy jóérzésű ember és szólt a tűzoltóságnak, mert sajnálta a kis állatot, aki bizonyosan nem bírta volna sokáig a szorult helyzetet, és elpusztult volna. A tűzoltók a helyszínre mentek, ahol leemelték a csatornafedelet, és néhány perc múlva odament hozzájuk a kis állat, majd kivették a kismacskát a tűzoltók a csatornából. Nem akarták sorsára hagyni, ezért magukkal vitték a tűzoltóságra. A fiú kölyökcica nagyon rémült volt, kapaszkodott megmentőjébe. A tűzoltóságon megetették, miután lassan megnyugodott, és azóta várja a gazdáját.

Megmentették a kismacska életét a veszprémi tűzoltók, akik ennivalót és menedéket is adtak neki. A kölyök ott várja a gazdáját
Fotó: Katasztrófavédelem

Többször írtunk arról, hogy nem először mentettek állatot a tűzoltók, már többször előfordult, hogy bajba jutott négylábúnak segítettek, ezzel megmentve az életüket. Egy kis fehér kóbor kutyus még korábban az ajkai tűzoltóságnál talált menedéket, ahol saját kutyájuknak, igazi bennfentesnek tekintik, része a mindennapjaiknak. Buksi, és ahogy az oltási könyvében szerepel: Sugárcső alhadnagy, maga választotta lakóhelyéül a tűzoltóságot, megérezve a barátságos légkört. Hű társa az állománynak, minden nap lelkesen és aggódva várja őket vissza a beavatkozásokról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában