ők is szurkolnak

2021.06.09. 20:00

Nemzeti mezt kaptak a veszprémi miniszobrok

Közeleg a Labdarúgó Európa Bajnokság és a tokiói nyári olimpiai játékok, ezért a veszprémi miniszobrokat szurkolónak öltöztették. A világesemények kapcsán Török Balázs, az alkotások ötletgazdája és tulajdonosa kérte fel a Veszprémi Petőfi Színházat, hogy segítsenek nemzeti színekbe öltöztetni a kis figurákat.

Rimányi Zita

20210609 Veszprém Kossuth utca. Miniszobrok foci mezbe lettek öltöztetve. Fotó: Pesthy Márton PM Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Kellerné Egresi Zsuzsanna, a színház igazgatóhelyettese elmondta, hogy szívesen vállalták a feladatot, hiszen vannak is olyan kollégáik, akik értenek ehhez. Igaz, szobrokat eddig ők sem öltöztettek. Így is ügyesen megoldotta a teendőket Libor Katalin jelmeztervező és a gyártóműhely munkatársa, Ozsváth Ildikó.

Nekik köszönhetően mezek, sálak kerültek az arcokra mosolyt csaló fémalakokra. Az Ödönnek nevezettre is, amely a belvárosi sétálóutcában, a Kossuth utcában látható. Még 2020 augusztusában került ide és eredetileg egy utcazenészt formáz meg. LeoNóra, a kislány ugyancsak nemzeti mezt és szurkolói sálat kapott, Ernő, az őr csak egy sálat.

Művészet, sport, közösség – e három területre hívja fel a figyelmet a kedves akció. Megvalósítói remélik, hogy azáltal még jobb hangulatban telhet a szurkolás és még többen megismerik a miniszobrokat, amelyek szerintük már Veszprém jelképeinek számítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában