Nyár, bőrszerkó és jókedv: Motoros találkozó és születésnap Alsóörsön

Dobai Attilával az élen szuper motoros bulit szerveztek a budapesti Harley-Davidson tulajdonosok az alsóörsi kempingben az elmúlt napokban, ahol húsz éven át fergeteges motoros fesztiválon találkoztak a vasak szerelmesei, most pedig a fővárosi csapat 25. születésnapját ünnepelték.

Kovács Erika

A budapesti Harley-Davidson tulajdonosok is ellátogattak a kislődi emlékhelyhez

Forrás: Veterán Járművek Baráti Köre Ajka Egyesület/Weinpel Tibor

Már múlt héten, szerdán megérkeztek a szelíd motorosok Alsóörsre a mobil házakba, ahol mások is csatlakoztak hozzájuk, és első perctől kezdve kitűnő hangulat uralkodott. Dobai Attila, az elmúlt fesztiválok és a mostani találkozó szervezője megjegyezte, nem véletlenül ünneplik a budapesti csapat szülinapi buliját éppen most, amikor a pandémia előtt, húsz éven át a motoros fesztiválon, júniusban találkoztak a vasak szerelmesei, amivel megnyitották a balatoni nyári szezont is.

Az elmúlt két évtized bővelkedett szuper programokban, kitűnő hangulatban, fantasztikus túrákban, de sajnos a járvány tavaly és idén sem tette lehetővé, hogy találkozzanak az amerikai legenda és más motorok megszállottjai a Balatonnál. Így maradt egy kisebb Harley buli, ami hatalmas élményt adott mindenkinek, aki ott volt. A nagy beszélgetések mellett túrákon dübörögtek végig a motorosok a tónál, ahol ezúttal is, akár a korábbi nagy felvonulásokon, sokan tapsoltak nekik, éltették a konvojban lévőket, akik szokás szerint elegáns bőrszerkóban, bronzbarnán, jókedvűen húztak egy-egy kövéret a gyönyörű verdák bajszán. Elgurultak például a Kaáli Amerikai Emlékházhoz, ahol megcsodálták a több, mint 130 darabból álló muzeális motor és autó gyűjteményt, aztán páratlan panoráma mellett belekóstoltak a kitűnő balatoni gasztronómiába is. Felkeresték a közlekedési balesetben elhunyt motorosok emlékhelyét a kislődi kaland és élményparknál, ahol mécseseket gyújtottak társaik emlékére.

A budapesti Harley-Davidson tulajdonosok is ellátogattak a kislődi emlékhelyhez
Fotó: Veterán Járművek Baráti Köre Ajka Egyesület/Weinpel Tibor

Az egész programra Alsóörsön a szombat esti buli tette fel a koronát, ahol igazi retro hangulatban, a korábbi évtizedek legjobb dalai mellett idézték fel a motorosok a közös élményeket a Balatonnál. A szervezők gondoskodtak arról is, hogy maradandó legyen a találkozó, és egy közös tánccal is megünnepelték a parton a nyarat, a találkozást, a motorozást, amit a legnagyobb videómegosztón is lehet látni. Dobai Attila kérdésünkre, hogy mit lehet tudni Lompiról, a vörösrókáról, akit a legendás motoros közösségi oldalán lehetett látni, és a karácsonyi ünnepek óta esténként megjelent náluk a kertben, ők pedig etették, majd megmentették a sérült kis vendéget, azt mondta, azóta is rendszeresen megjelenik náluk a legnagyobb örömükre, de sajnos egy hete már nem látták. Nagyon aggódnak érte, remélik, nem esett baja, és rövidesen újra felkeresi őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában