Sétáltasd meg a kutyádat – a Bakonyban!

Mint korábban már hírt adtunk róla, a Zirc környéki háziorvosok a „Három generációval az egészségért” pályázat keretén belül számos programot szerveztek a lakosság számára.

Müller Anikó Hanga

Kutyasétáltatók

Fotó: Müller Anikó Hanga

„A sétáltasd meg a kutyám/dat!” sorozat eredetileg 10-18 éves fiataloknak indult, azzal a céllal, hogy azok a gyerekek, fiatalok, akiknek nincs kutyájuk, ők is csatlakozhassanak a sétáltatókhoz, tájékoztatta lapunkat Benczik Adrienn zirci gyermekorvos.

Kutyasétáltatók Fotó: Müller Anikó Hanga

– A megvalósítás alapja egy mobiltelefonon is jól használható applikáció volt, amely Huszics Noémi, a Pannon Egyetem MIK végzős hallgatója és külső konzulense, Tasnádi Bálint munkája. A résztvevők regisztráció után itt követhették nyomon huszonöt héten át a feladatokat és az eredményeket, ide tölthették fel teljesítéseiket, amelyeket fotókkal is igazoltak és illusztráltak. A feladatok között szerepelt, hogy legyen a fotón pl. fenyőfa, pocsolya, árok, turistajelzés, de találkoztak a Mikulással, részt vettek az Adventi ablakkeresés játékában, és környezetvédelmi érzékenységüket fokozandó, fényképeztek olyat, „ami nem az erdőbe való” – ismertette a doktornő.

A járvány kicsit átírta az eredeti programot, így elsősorban családok, szűkebb baráti körök járták az erdőt, amely a nagyszülők bevonásával igazi háromgenerációs programmá alakult.

Benczik Adrienn doktornő is mindennap sétáltatja a kutyáit Fotó: Müller Anikó Hanga

Az ötletgazda, programszervező Benczik Adrienn – aki saját egészségének megőrzése érdekében maga is naponta járta és járja az erdőt kutyáival – jónak értékelte a programot. Az eredmény, adatok tükrében: 3400 megtett kilométer, 30 kutya, 60 gyerek és 40 felnőtt, s ami a legfontosabb, a jó levegőn történő rendszeres mozgás, a családdal, barátokkal és kutyánkkal közösen eltöltött idő és megszerzett élmények. Ez egy olyan verseny volt, ahol mindenki nyert, így a jutalom is közös volt.

Az apró ajándékok mellett a záró rendezvényen Helt Barbara állategészségügyi asszisztens kutyatartással, táplálással kapcsolatos tanácsait hallgathatták meg a „kutyasétáltatók”, kutyaiskolai és kutyaterápiás bemutatót nézhettek meg Fazekas Bori és a veszprémi Lédien kutyaiskola közreműködésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában