Színes programmal zárták a tanévet Zircen az egészség jegyében

Élményekkel teli, tartalmas, jó hangulatú egészségnappal búcsúztatták a tanévet – mintegy vakációnyitóként – a Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola diákjai, amely a „Három generációval az egészségért” projekt keretében valósult meg. Minden korosztálynak kínáltak programot – számolt be lapunknak Benczik Adrienn gyermekorvos, főszervező, programgazda.

Müller Anikó Hanga

Fotó: Müller Anikó Hanga

Mindkét épületben egész nap nagy volt a nyüzsgés, a diákok élvezték a tartalmas programokat. Az alsós osztályok „Hurrá ki a szabadba!” mottóval töltötték a délelőttöt. A hangsúlyt a zöldség-, gyümölcsfogyasztás fontosságára helyezték az osztályfőnökök. Ezzel kapcsolatos dalokat énekeltek, filmet néztek, gyümölcskosarat rajzoltak, miközben almát rágcsáltak a „minden nap egy alma, az orvost távol tartja” gondolat jegyében. Volt vetélkedő az egészséges életmódról, akadályversenyen vettek részt az egészséges táplálkozás jegyében, készítettek közösen gyümölcsturmixot, gyümölcs-, és gyógyteákat kóstolgattak, sétáltak az arborétumban, plakátot terveztek egészséges életmód és a helyes fogápolás mottóval, egészséges rágcsálnivalókat kóstolgattak, kerékpároztak, sportoltak, jógáztak.

A felső évfolyamosok meghívott szakértő előadókkal beszélgettek a személyi higiéniáról, a rendszeres mozgás fontosságáról, korunk veszélyforrásairól, a gyógynövényekről, az egészséges táplálkozásról. Délután volt az egészséges életmódot segítő és egészségügyi veszélyhelyzetekben alkalmazható okostelefonos applikációk bemutatása, digitális talpvizsgálat, lábtorna, egészséges ételek kóstolója, táplálkozási tanácsadás, elsősegélynyújtás, sebkötözés, újraélesztési bemutató, arcápolási-, sminkelési tanácsadás, drámapedagógiai szituációs játék a dohányzás hatásáról, egészségügyi veszélyhelyzetekről, zumba, ugrókötelezés, Jeruzsálema tánckihívás.

Fotó: Müller Anikó Hanga

A diákok izgatottan várták a kutyás „műsorszámot”. Nagy sikert aratott Czink Vivien, Helt Barbara ismertetője a kutyaiskoláról, a kutyákkal kapcsolatos tudnivalókról és elnyerte tetszésüket Fazekas Bori és Cara kutyája bemutatója, melynek aktív közreműködői voltak a gyerekek. Ezt a több hónap óta tartó Sétáltasd mg a kutyám/dat sorozat eredményhirdetése követett. A kutyasétáltatás programban 31 család vett részt – több gyermeket kimozdítva a számítógép mellől – 40 felnőttel, 60 gyermekkel, 31 kutyával, 3400 kilométert megtéve. Az unokák több esetben bevonták a nagyszülőket is, így háromgenerációssá vált az újszerű kezdeményezés. Minden kutyasétáltató család oklevelet és a kutyatartással kapcsolatos ajándékot kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában