Veteránokkal járták be Veszprém megyét

A hagyományoknak megfelelően június első hétvégéjén rendezték meg a 14. Balaton Classic veteránautó-versenyt.

Molnár Sándor

Fotó: Molnár Sándor/Napló

A látványos program a prológ­gal, azaz az előfutammal indult Siófokról június 4-én. A verseny Veszprémből rajtolt el szombaton, a Veszprém Aréna nagy parkolójából. A 210 kilométeres táv során a résztvevők bejárták a Veszprémet, Városlődöt, Bakonyjákót, Noszlopot, Ajkát, Pulát, Balatonfüredet, Tihanyt, Zánkát, Köveskált, Révfülöpöt, Balatoncsicsót és Pécselyt érintő útvonalat, végül Balatonfüreden érkeztek célba, az Annagorához.

A nézelődők számára is látványos autóversenyen végül 139 résztvevő rajtolt el oldtimer, illetve youngtimer autókkal, három kategóriában. A legrutinosabbak az extra kategóriába neveztek, míg a szuper kategóriában azok indultak, akik voltak már ilyen versenyen, de még nincs nagy tapasztalatuk az itineres versenyzésben. Az open kategóriában pedig az újoncok tehették próbára a saját maguk és autójuk ügyességét.

Az idei Balaton Classic újdonsága az volt, hogy 14 csapat részére biztosították a VIP-nevezés lehetőségét is, ők különleges kényelmi előnyöket és egyedi szolgáltatásokat élvezhettek a versenyen.

A Balaton Classic legöregebb autója egy 1923-as Salm­son Val3-as volt, amelynek körülbelül féltávnál technikai probléma miatt fel kellett adnia a versenyt. A legfiatalabb autó egy 1998-as Mini Cooper volt. A díjkiosztót a balatonfüredi Sundance parkban felállított nagy sátorban tartották. A versenyt hatodszor nyerte meg az Ilkovits házaspár. Az 1965-ös VW Bogárban a versenyző Ilkovits Ádám navigátora Kemenes Csilla volt.

A 2021-es Balaton Classicról elmondható, hogy a versenyzők igazán szép helyeken jártak, a közlekedési szabályokat betartva autóztak, és jól érezték magukat a kellemes júniusi hétvégén Veszprém megyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában