Életet mentett egy férfi a veszprémi bankban?

Jókor voltam jó helyen, ennyi az egész, ezt mondta szerényen Roland, aki nagy valószínűséggel megmentette egy ember életét pénteken délelőtt egy veszprémi bankban.

Kovács Erika

Forrás: illusztráció

A férfi felidézte, várakozott az egyik pénzintézetben, hogy sorra kerüljön, amikor összeesett előtte egy középkorú férfi. Roland azonnal odament hozzá, és látta, epilepsziás rohamot kapott az illető. A légzés érdekében kitörölte a száját papírtörlővel, amit kért gyorsan, és így szabad légutat biztosított az illetőnek. Ezután stabil oldalfekvésbe helyezte, és folyamatosan figyelte, hallgatta a légzését, valamint a pulzusát, készen állva a további segítségre egészen addig, amíg megérkeztek a mentők, akik kórházba szállították az illetőt.

Roland az egészségügyben dolgozik, és azt mondta, csak azt tette, ami szerinte egy embernek kötelessége adott esetben. Megjegyezte, a bankban volt még egy ember, aki szintén az egészségügyben dolgozik, és felajánlotta a közreműködését, majd Roland irányításával azonnal megkezdték a segítségnyújtást.

Többször írtunk már arról, hogy szakemberek szerint az a legrosszabb, ha adott esetben nem teszünk semmit. Noha az elsősegélynyújtás alapjait megtanulják mások mellett a járművezetők is, és bárki elsajátíthatja a legfontosabb tudnivalókat, melyekkel életet lehet menteni. Az is lényeges, hogy azonnal értesítsük a mentőszolgálatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában