Forró és izzasztó küzdelem a pontokért a Dunántúli Szlalomkupán

Június 20-án brutális forróságban rendezték a Dunántúli Szlalomkupa idei harmadik pontgyűjtő fordulóját a megyeszékhelyen.

Napló

A képen a veszprémi futam dobogós helyezettjei láthatók

Forrás: A szervezők

A már jól ismert helyszín, a Veszprém Aréna parkolója adott otthont a futamnak, és a rendezők egy kimondottan hosszú pályát találtak ki, amely sok helyen technikás, visszafordítókkal tűzdelt volt, de tartalmazott tempósabb, hosszú íves szakaszokat is. Az időre menő, dobogóért küzdő pilótáknak tetszett a változatos pálya, és mindenki megtalálta a maga számára legjobban fekvő etapokat, ahol gyorsabb tudott lenni a sporttársaknál, valamint azok is jól érezték magukat, akik csak a látványra autóztak, bőven foroghattak, kilinccsel előre, gumifüstbe burkolózva.

A rendezvény pályaépítéssel, szalagozással kezdődött, majd hét órától várták a nevezőket a gépátvételnél és a regisztrációnál. A gyalogos pályabejárás után kilenc órakor volt az eligazítás, utána elrajtolt az első kör. A rendezvény a már megszokott profi módon zajlott, leszámítva egy kisebb kicsúszást, amiért meg kellett állítani a versenyt, de szerencsére nem történt nagyobb baj, és folytatódhatott a csapatás.

A fegyelmezetten küzdő pilótákat három körön át izzasztotta a nyári kánikula, így nem csak a bójákkal tarkított pályával és kanyarokkal kellett szembenézniük a kemény nap folyamán. A három körből az egy legjobban teljesített idő alapján értékelték a pilótákat. Az abszolút dobogó legmagasabb fokára a tapolcai Lovász Róbert állhatott, akit a szintén tapolcai Szollár Norbert és a veszprémi Pathy Dániel fogott közre.

A kategóriák dobogósai. Épített A1: I. Pathy Dániel (Veszprém), II. Zelles Sándor, III. Hack Patrik (Veszprém). Épített A2: I. Szollár Norbert (Tapolca), II. Meszes András, III. Veingartner Szabolcs (Veszprém). Épített A3: I. Papp Krisztián (Tihany), II. Kolontári Attila (Vöröstó), III. Krebsz Patrik (Várpalota).

A képen a veszprémi futam dobogós helyezettjei láthatók
Fotó: A szervezők

Női: I. Bognár Hedvig Tünde, II. Nagy Veronika Zsuzsanna, III. Horváth Kinga Zsófia (Veszprém).

Széria N1: I. Mulicz László (Veszprém). Széria N2: I. Kurdi Lajos Ádám (Várpalota), II. Mórocz Martin (Berhida), III. Kurdi Lajos (Várpalota). Széria N3: I. Bodó István (Veszprém), II. Radványi Dávid, III. Kobán Barnabás. Hátsókerék-meghajtás H1: I. Farkas Bálint (Öskü), II. Farkas Tamás (Öskü), III. Mayer László. Hátsókerék-meghajtás H2: I. Ender Attila (Veszprém), II. Váry Kovács Gergő (Ajka), III. Rinenbach Attila. Hátsókerék-meghajtás H3: I. Márki János (Veszprém), II. Zsoldos Tamás (Ajka), III. Hodoscsek Zoltán (Veszprém). Junior: I. Temesvári Máté (Szentgál), II. Tóth Marcell. Proto: I. Lovász Róbert (Tapolca), II. Krasznai Ákos, III. Szabó Zsolt (Veszprém). Gokart: I. Pécsvári József Alex.

A következő pontgyűjtő megmérettetés július 4-én, vasárnap Kisbéren lesz, ahol ismét komoly küzdelmek várják a kilátogatókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában