Háromgenerációs egészségnapon vehettek részt Olaszfalu lakói

A Három generációval az egészségért kormányzati program támogatásával egészségnapra várták a falu apraját-nagyját, tájékoztatta lapunkat a szervező, Kovács Hajnalka háziorvos.

Müller Anikó Hanga

Fotó: Müller Anikó Hanga

– A célunk az egészség, az egészségmegőrzés népszerűsítése volt, minden korosztály körében, vonzó programokat kínálva számukra. Fontosnak tartottam, hogy a lelki és a testi egészségről egyaránt szó legyen. A sportpályán reggeli tornával kezdtünk, a testi egészség megőrzése jegyében, melyet Katus Attila többszörös sportaerobik világ- és Európa-bajnok tartott, aki életmódtanácsokat is adott. A gyermekeket játszóház várta, egészséggel kapcsolatos társasjátékokkal. Egy betegem önkéntesként a szivárványról szóló mesét olvasott fel az apróságoknak. Az égi jelenség színeinek megfelelő gyümölcsből egy óriási szivárványt raktak ki, majd a gyermekek elfogyasztották azokat – ismertette a doktornő.

Jó hangulatban zajlott a Katus Attila vezette reggeli torna Fotó: Müller Anikó Hanga

A felnőtteknek Somogyi Erika életvitel-tanácsadó a mindennapi stressz kezeléséhez kínált egyszerű alternatívákat, és a lelki egészség titkaiba avatta be a résztvevőket. Volt érszűkületmérés, asztmaszűrés, légzésfunkciós vizsgálat, dohányos tüdő látványbemutató, onkológiai önvizsgálat tanítása.

A program szervezői finom egészséges ételeket kínáltak, balról Turi Ferencné, Kovács Hajnalka, Petrovics Ilona Fotó: Müller Anikó Hanga

A program a háziorvosi rendelő kertjében terülj, terülj asztalkám svédasztallal zárult. Kovács doktornő, Turi Ferencné asszisztensnő és Petrovics Ilona védőnő saját készítésű, cukor- és fehérlisztmentes, egészséges ételekkel kínálták a megjelenteket, volt zabkeksz, gyümölcssaláta, zöldsaláta sajtokkal és joghurtos öntettel, juhtúróval, spenóttal, fokhagymával ízesített rétes és sós magvas burgonyás stangli.

A sikeres háromgenerációs program sokat tett a település lakóinak egészségneveléséért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában